Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Norveç'in Ünlü Yemekleri

Norveç'in Ünlü Yemekleri
0
129

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Norveç'in Meşhur Yemekleri nelerdir


Norveç'in Ünlü Yemekleri şu şekildedirOslo Usulü Yumurta ,Norveç Türlüsü,Norveç Keki,Norveç Çorbası,Balık çorbası ,Elmalı Norveç Keki,Norveç Somon Izgara,Norveç Bisküvileri


Norveç'in Ünlü Yemekleri Tarifleri

Oslo Usulü Yumurta

Malzemeler

7 yumurta
1+12 çorba kaşığı Tereyağı
7 ançüez filetosu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Yapılışı

Orta doruk bir tavada, Tereyağını orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, ateşi azıcık kısıp yumurtaları teker teker tavaya kırarak 23 dakika, akları katılaşana değin, üstlerine erimiş tereyağdan gezdirerek pişiriniz
Tavayı ateşten alıp, bir spatulayla yumurtaları biçimlerini bozmadan, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız Her yumurtanın akına 1 ançüez filetosu yerleştiriniz Üstlerine kırmızıbiber ve maydanozu serpip, servis ediniz


Norveç Çorbası

Malzemeler

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
4 küçük patates (kabukları soyulup, kocaman zar biçiminde doğranmış)
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 nehir kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
2 orta zirve salatalık (kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş)
250 gr (1 su bardağı) krema

Yapılışı

Yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları koyarak 34 dakika, pembeleşene değin pişiriniz Patatesleri ekleyip 4 dakika, kesintisiz karıştırarak kızartınız
Unu serpip, tavuk suyunu yavaşça, kesintisiz karıştırarak akıtınız Limon suyu, tuzlu, biber, defne yaprağı, dereotu ve salatalık dilimlerini katıp çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız
Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını tamamen kısarak, çorbayı arasıra karıştırarak pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir kasenin üstüne oturtulmuş tel süzgeçten tahta bir kaşığın tersiyle ezerek geçiriniz (Süzgeçte kalan posayı ve defne yaprağını atınız)
Çorbayı bitmiş tencereye boşaltıp, kremayı katarak ağır ateşe oturtunuz Sürekli karıştırarak, 34 dakika ısıtınız
Tencereyi ateşten indirip, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşaltarak servis ediniz
İsterseniz üzerini ince salatalık dilimleriyle de süsleyebilirsiniz



Elmalı Norveç Keki

Malzemeler

2 yumurta
225 gr pudra şekeri
100 gr yağ
150 gr sütün üstünde tutan kaymak
175 gr un
3 dere kaşığı kabartma tozu
34 elma

Yapılışı

20 x 30 cm boyundaki tepsiyi yağlayıp un serpiştirin Yumurtalarla şekerin 200 gr'mını, karışım koyulaşıp krem haline gelene değin ve yukarı kaldırıldığında iz bırakacak biçimde olana dek çırpın Yağ ve sütü diğer bir tencereye koyun Kaynama noktasına ulaşana kadar karıştırın ve bu durumdayken yumurtalarla şeker karışımına ekleyin Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonradan unun topaklanmamasına özen göstererek karışıma katın Karışımı hazırlanan tepsiye boşaltın Elmaların kabuğunu soyup ortalarını aldıktan ve dilimledikten sonra hamurun üzerine dizin Üstüne de kalan şekeri serpip, orta kızgınlıktaki fırında iyice kabarıp rengi kızarana dek 2025 dakika pişirin Tepside soğumasını bekleyin ve dilimlere kesip servis yapın *
 
858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt