Geçtiğimiz serilerde geri gelen lastiklere bu seri bir de çıtçıtlılar eklendi. Gucci’den Man Repeller’a herkes kendi saç tokasını tasarladı. Influencer’lar bunları alışılmış ki direkt olarak kullanmaya başladı. Birinci gençlik yıllarını 90’ların ahir yaşamış biri olarak, ailemden aldığım harçlıkların hepsini bir tokacıya yatırdığımı hatırlıyorum. Validemin arkadaşları “bir gün tokalarını satmaya karar verirsen çok varlıklı olursun” diye benimle dalga geçerlerdi. Satmayı bırakın, şu an nerede olduklarını bile bilmiyorum. Tümünü saklamış olsaydım, gerçek bir trendsetter olarak aranızda olurdum. Fakat bu da gol olmadı. Maksimalist sloganlardan, minimal dümdüz tokalara, saç klipsleri moda yerküresinin resmi olmayan “it” aksesuarı. Bazıları için huzur bozan saç tokalarının nostaljisine kendinizi kaptırıp, fonksiyonelliklerinde kaybolmayı deneyin.
KÜÇÜK BİR DOKUNUŞ
Bed saç günü, denetim edilemeyen kaküller ya da yalnızca bir kesim aksesuar muhtaçlığı... Sıkıcı kış günlerine biraz ışıltı. Klipsli tokalar nasıl göründüğünüzü upgrade eden küçük sihirli dokunuşlar gibiler.
Yazı: Serli Gazer Boyacı
ELLE 2019, Şubat sayısından alınmıştır.