Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nufüs Cüzdanı yenilemek istiyorum neler gerekli ?

Nufüs Cüzdanı yenilemek istiyorum neler gerekli ?
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nufüs Cüzdanı yenilemek istiyorum neler gerekli ? Bir tezgâhtar olursanız sevinirimBen 23 yerde okudum

Gerekli Arşiv
Kimlik yenilenecekse :

* Son Kimlik Kartı,
* 2 Adet Fotoğraf,

Boyle yazıyor bundan bambaşka muhtarlıktan bir evrak filan alıncak mı ?

Cevap:

Yeni Kimlik (Nüfus Cüzdanı) Dışlamak İçin Zorunlu Bilgi ve Belgeler:

Kimlik yenilenecekse :

Son Kimlik Kartı,

2 Adet Fotoğraf,

Kimlik Kayıp veya Çalıntı Halinde:

Ast bulunulan muhtardan Nüfus Cüzdanı Istek Belgesi (Fotoğraflı),

Istek Belgesindeki aynı foğraftan 1 adet,

Gerekli Bilgiler:

Kimlik Belgesi için kullanılacak fotoğraflar son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır Fotoğraflar fotokopi olamaz,
18 yaşını doldurmamış şahısların cüzdanını anne veya baba alabilir (Boşanma halinde velayet sahibi)
Yeni doğan çocuk tescili 1 ay içinde bildirilmelidir (Bildirilmezse 62 TL suç oluşturan kesilir)
Yeni doğan çocuk için kimlik alınacaksa başvuran kişinin kimlik kartı ve hastaneden alınan doğum belgesi ile başvurulur
Eşler birbirinin cüzdanını alamaz
Nüfus Cüzdanına kan grubunun yazdırılması için kan grubu kartı veya yazılmış resmi doküman ile başvurulmalıdır
Onarım amaçlı getirilen kimlik belgesinde süratli no ve yarı bilgiler okunaklı olmalıdır
18 yaşını doldurupta fotoğrafsız nüfus cüzdanını yenilemek isteyenler için muhtardan cüzdan talep belgesi getirmesi zorunludur *

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt