Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nufus sayımı neden yapılır kısaca

Nufus sayımı neden yapılır kısaca
0
181

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Nufus sayımı neden yapılır

Nufus sayımı, ev, meslek, eğitim duzeyi, cocuk sayısı gibi alanları kapsayan ozellikleriyle ulke nufusunun nicel ve nitel durumunu belirlemek amacıyla belirli aralıklarla yapılan sayıma denir

Gercek anlamda cağdaş nufus sayımı 17 yuzyılda geliştirilmiştirNufus sayımı nedenyapılır aşağıdaki maddeleri inceleyiniz;

Nufus Sayımı Neden Yapılır?

Erkekkadın nufusu belirlemek
Kırsalkentsel nufusu belirlemek
Nufus yerleşim yerlerine gore dağılımını belirlemek
Okumayazma oranını belirlemek
Eğitim durumunu belirlemek
Nufusu belirlemek
Nufusun yaşlara gore dağılımını belirlemek gibi amaclarla yapılır

Similar threads

Nufus sayımı neden yapılır? Nufus sayımı nufusun sayısını belirlemek icin yapılmaktadır ayrıca nufusun ozelliklerini ortaya cıkarmaktadırNufus sayımının amacı nedir diye soracak olursanız işte acıklaması ; Sayımın uygulama tarihinde sınırlarımız icinde bulunan nufusun buyukluğunu, idari...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
Nufus sayımı nedir nasıl yapılır ? Nufus, sınırları belli bir alanda yaşayan insan sayısı olarak tanımlansa da nufusun nitelikleri son yıllarda miktarının onune gecmiştir Ulkelerin sahip olduğu nufusun miktarı, yaş yapısı, eğitim durumu, nufus hareketleri ve nufus artış hızı gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
Nufus Dağılışını Etkileyen Etmenler,Turkiyede Nufus Dağılımı,Turkiyede Nufus Sayımı Yapılmasının Nedenleri Turkiye ’de ilk nufus sayımı 1927 yılında yapılmıştır İkincisi 1935 yılında, daha sonra her 5 yılda bir nufus sayımları yapılmıştır 1990 dan sonra alınan kararla her 10 yılda bir sayım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
nufus sayımının yapılma amacları nelerdir Nufus sayımlarındaki amaclar şunlardır: Erkekkadın nufusu belirlemek Kırsalkentsel nufusu belirlemek Nufus yerleşim yerlerine gore dağılımını belirlemek Okumayazma oranını belirlemek Eğitim durumunu belirlemek Nufusu belirlemek Nufusun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Nüfus sayımı neden yapılır Nüfus sayımı, ev, meslek, eğitim düzeyi, çocuk sayısı gibi alanları kapsayan özellikleriyle ülke nüfusunun nicel ve nitel durumunu saptamak nedeniyle belirtilmiş aralıklarla yapılan sayıma denir Hakiki anlamda modern nüfus sayımı 17 yüzyılda geliştirilmiştirNüfus...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,292Kullanıcılar
Bell noSon üye
Üst Alt