Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

nufus sayımının yapılma amacları nelerdir

0
94

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

Nufus sayımlarındaki amaclar şunlardır:

Erkekkadın nufusu belirlemek
Kırsalkentsel nufusu belirlemek
Nufus yerleşim yerlerine gore dağılımını belirlemek
Okumayazma oranını belirlemek
Eğitim durumunu belirlemek
Nufusu belirlemek
Nufusun yaşlara gore dağılımını belirlemek ve daha bircok amactan dolayı yapılır

Similar threads

Nufus sayımı neden yapılır Nufus sayımı, ev, meslek, eğitim duzeyi, cocuk sayısı gibi alanları kapsayan ozellikleriyle ulke nufusunun nicel ve nitel durumunu belirlemek amacıyla belirli aralıklarla yapılan sayıma denir Gercek anlamda cağdaş nufus sayımı 17 yuzyılda geliştirilmiştirNufus...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
nüfus sayımının yapılma amaçları nelerdir Nüfus sayımlarındaki amaçlar şunlardır: Erkekbayan nüfusu vermek Kırsalşehirsel nüfusu saptamak Nüfus mesken yerlerine göre dağılımını atamak Okumayazma oranını devretmek Eğitim durumunu belirlemek Nüfusu tahsis etmek Nüfusun yaşlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
276
Turkiyede nufus sayımları nicin yapılıyor 1 Nufusun sayısını belirlemek, 2 Nufusun ozelliklerini ortaya cıkarmaktır Nufus sayımları ile nufusun sayısı ile bireylerin doğum tarihleri, doğum yerleri, eğitim durumları, cinsiyetleri, meslek durumları, nufus artışı gibi bilgiler elde edilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Nufus sayımı neden yapılır? Nufus sayımı nufusun sayısını belirlemek icin yapılmaktadır ayrıca nufusun ozelliklerini ortaya cıkarmaktadırNufus sayımının amacı nedir diye soracak olursanız işte acıklaması ; Sayımın uygulama tarihinde sınırlarımız icinde bulunan nufusun buyukluğunu, idari...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Nüfus sayımı neden yapılır Nüfus sayımı, ev, meslek, eğitim düzeyi, çocuk sayısı gibi alanları kapsayan özellikleriyle ülke nüfusunun nicel ve nitel durumunu saptamak nedeniyle belirtilmiş aralıklarla yapılan sayıma denir Hakiki anlamda modern nüfus sayımı 17 yüzyılda geliştirilmiştirNüfus...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,949Kullanıcılar
SOPAROGLANSon üye
Üst Alt