Yazdıklarına şaşırmadım desem palavra olur!
Yaklaşık 50 yıldır hayatımızda Nükhet Duru; sanata adanmış koskoca 50 yıl!
Müzikleriyle, çıkardığı sayısız albümleriyle, verdiği binlerce konserleriyle, Yeşilçam sinemalarıyla o daima hayatımızdaydı.
Son devirde ise başı biraz 'Duru Olmak' belgeseliyle kaygıda; bu yüzden de sıklıkla gündeme geliyor.
Ve gözler üzerinde olduğu için de her adımı konuşuluyor.
Birebir vakitte toplumsal medyada da hayli faal...
Ve sevilerek takip ediliyor.
Lakin berbat yorumlar ona yapılmıyor mu? Maalesef...
Mesela bugün, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü'nde kendisine şöyle bir yorum yapılmış... O da almış paylaşmış sayfasında.
Altına da şunları yazmış:
"Bu 8 Mart sabahına şöyle uyandım:Grup arkadaşlarım, hakkımda yazılan bir yorumu gönderdi: “40 yıl sonra metres olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Nükhet Duru’nun psikolojisi incelenmeli”. Sizin için apayrı bir 8 Mart görüntü hazırlamıştık fakat bir bayanın profesyonel hayatıyla ilgili bir tartışma varken bile nasıl bel altı yorumlarla yerilmeye çalışıldığını anlatmak istedim. Görüntü diğer vakte kaldı esasen ‘kadın olmanın’ yarattığı sıkıntılar da yalnızca 8 Mart’a sıkıştıralamayacak kadar çok.
Siz hiçbir erkek için edilmiş ‘kaliteli’ bir hakaret duydunuz mu ömrünüzde? Hakaretin kendisi bile 15 defa sorgulanmalıyken, ‘bir metreslik kıssasına tutunup onunla beni yermeye çalışmak... Yahu haydi oldu diyelim haydi bayan evli bir adama aşık oldu diyelim, adam 1000 sefer suçluyken bile bayan değil mi daima ‘ayartan’? Yuva yıkan bayan değil mi daima yuvası olmayan? Bu erkekler ne yaptı da her vakit yuvası olmayı hak etti?
45 yılı devirdim sanat hayatımda. 50. yıl konserime emin adımlarla ilerliyorum. Bu süreçte hem kendim hem bir çok arkadaşım için duydum, okudum: “O bilmem kimin sevgilisi zaten”leri, “Metreslikten gurur duyuyor”ları, “Kimle yatıp kalktığı belirli değil”leri gani gani duydum. Bundan uzun yıllar evvel zorla bekaret testi yaptırılmış biri olarak, seks çalışanlarına müzik yazılmasına vesile olmuş biri olarak, ömrünü aşık olmuş yerlerde sürünen bayan müziklerine adamayan bilerek marazsız müziklere tutunmuş biri olarak bir defa daha hepimizi uyarmak istedim. Kendimi de... Utanıyorum kendimize erkeklerle ilgili koyduğumuz büyük üst sonlardan ancak bayanlar için yarattığımız sınırsızlıktan. Utanıyorum bunun bir modülü olanlardan. Siz istemeseniz de biz bu dünyayı, biz bu lisanı değiştireceğiz. 8 Mart Dünya Bayanlar Günü kutlu olsun!"
Bu 8 Mart paylaşımı elbette ki tekrar çok konuşuldu, gündeme oturdu.
Takviye bildirileri da yağdı!
Umarız bu lisanı değiştirebiliriz...
Bu Bayanlar Günü, artık bir şeyleri fark etmeye yardımcı olur umarız...