Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Numpad Tuşu Hangisi

Numpad Tuşu Hangisi
1
7K

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Numpad Tuşu nedir
Numpad Tuşu Hakkında bilgi

Numpad tuşları, her masaustu bilgisayarda bulunur klavyenin en sağında bulunur Fakat coğu laptopta yok

imagesnumpadtusuhangisi5b04994c235b1

Ascii kodlarını girebilmek icin numpad sayısal tuşlarına ihtiyac duyulmaktadır Bunlar Notebook klavyelerinde yeni cıkan 17lik notebooklar haric numpad takımı ayrı olarak yer almaktadır

Ama bu sayısal tuşlar genellikle şu harfler altına gizlenmişlerdir:
Orneğin, Ascii kodu 236

0 M
1 J
2 K
3 L
4 U
5 I
6 O
7 7
8 8
9 9
0
+
C

harflerininin altında mavi renkte yazmaktadırlar!

Bu tuşları kullanabilmek icin Notebook klavyelerinde bunun Fn tuşu ile mavi renkte olan kullanmak istediğimiz bir tuşa aynı anda basarak kullanabiliriz

Fn + K tuşuna basarsanız bu klavyede 2 rakamının kullanıldığını gorebilirsiniz

Ascii kodlarını kullanabilmek icin:

1 Fn + Alt + Ascii kodu (Orneğin: 236)
2 Klavye uzerinde bulununa Scr Lk tuşuna basarak capslock ışığı yanında bulunan 1 ışığını NUMPAD'i devreye alabilir ve sadece Alt + Ascii kodunu girebilirsiniz

Son düzenleme:

urgot

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
98
tşk ederim faydalı bilgi

Similar threads

Numpad Tuşu nedir Numpad Tuşu Hakkında bilgi Numpad tuşları, her masaüstü bilgisayarda bulunur klavyenin en sağında bulunur Fakat birçok laptopta yok Ascii kodlarını girebilmek için numpad sayısal tuşlarına ihtiyaç duyulmaktadır Bunlar Notebook klavyelerinde yeni meydana çıkan 17lik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
209
Klavyedeki Tuşlar Ve Gorevleri klavyedeki tuşlar ve gorevleri şoyledir: Windows Tuşları: Space tuşunun sağ ve solunda bulunan, uzerinde ucan pencere resmi bulunan bu tuşların gorevi Windows ortamında Başlat Menusunu acmaktır Sağdaki Ctrl tuşunun solunda yer alan tuşun gorevi ise...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Klavyenin uzerinden yuzden fazla tuş bulunuyor Bunların buyuk bolumunu harfleri ve noktalama işaretlerini yazmak icin kullanıyoruz Peki ya diğerlerini? Her şeyden once, klavye uzerindeki tuşları iki kategoriye ayırabiliriz: Evrensel ve ozel tuşlar Bunların yanı sıra eşzamanlı, yani aynı anda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Arkadaşlar uzun süredir beni sinir eden fn tuşunun fonksiyonunu değiştirmeyi buldumforumtrye de yazdıydım ama bana bu konuda aydınlatıcı cevab veren olmadıydı ben sizle paylaşayımda böyle sorunu olan arkadaşlar varsa yararlansın dedimbide benim pc hp dv6 modeli diğer modellerde aynımı bilmiyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Arkadaşlar uzun süredir beni sinir eden fn tuşunun fonksiyonunu değiştirmeyi buldumforumtrye de yazdıydım ama bana bu konuda aydınlatıcı cevab veren olmadıydı ben sizle paylaşayımda böyle sorunu olan arkadaşlar varsa yararlansın dedimbide benim pc hp dv6 modeli diğer modellerde aynımı bilmiyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,509Konular
980,821Mesajlar
30,680Kullanıcılar
egethemoonSon üye
Üst Alt