iltasyazilim
FD Üye
Nuraniye (4 Kişilik)
Malzemeler:
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
12 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
45 Diş Sarmısak
12 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)
HAZIRLANIŞI :
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun Daha sonra pirinç ve su ilave edin Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin Suyunu çekinceye kadar pişirin Soğumaya bırakın
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün
Malzemeler:
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
12 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
45 Diş Sarmısak
12 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)
HAZIRLANIŞI :
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun Daha sonra pirinç ve su ilave edin Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin Suyunu çekinceye kadar pişirin Soğumaya bırakın
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün