iltasyazilim
FD Üye
Nutellalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 1 parmak eksik un Kek ıslatmak için:
1 su bardağı süt Kreması için:
2 su bardağı süt 2 poşet krem şanti 3 yemek kaşığı labne peyniri 3 yemek kaşığı nutella (Kremanın yarısına eklenip çırpılacak) Ganaj için:
1 paket (200 ml) sıvı krema 120 gr bitter çikolata (1 5 paket)
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 30dk Nutellalı Islak Kek Tarifi Yapılışı
Sayın Esin Akan’a tarif için teşekkür ederim Denedim ve çok memnun kaldım kesinlikle tavsiye ediyorum Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım Daha sonra süt, yağ, kakao, vanilya koyup karıştıralım Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştıralım Çok koyu olmayan akışkan kıvamda bir kek hamuru olacak Altını yağladığımız borcama kek harcını dökelim Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dk pişirelim
Şimdide kreması için iki poşet kremşanti ve 2 su bardağı sütü koyulaşana kadar çırpalım Üzerine labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edelim Kremayı ikiye bölelim Biri sade kalsın, diğerine 3 yemek kaşığı nutella ekleyip çırpalım
Fırından çıkan kekimizi bir su bardağı süt ile her yerini güzelce ıslatalım Güzelce soğuduktan sonra önce beyaz kremayı döküp yayalım Üzerine nutellalı kremayı döküp yayalım Ve buzdolabına iyice donması için kaldıralım 34 saat güzelce donsun 34 saat sonunda ganaj için kremayı tencereye alalım kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım Üzerine çikolata ekleyip eriyip krema ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım İyice donmuş soğumuş olan pastamızın üzerine ılık ganajı dökelim Her yerine yayalım 12 saat kadar daha donması için dolaba kaldıralım Üzerindeki çikolata donduktan sonra dilimleyip servis yapabiliriz Afiyet Olsun
Keki için:
3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 1 parmak eksik un Kek ıslatmak için:
1 su bardağı süt Kreması için:
2 su bardağı süt 2 poşet krem şanti 3 yemek kaşığı labne peyniri 3 yemek kaşığı nutella (Kremanın yarısına eklenip çırpılacak) Ganaj için:
1 paket (200 ml) sıvı krema 120 gr bitter çikolata (1 5 paket)
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 30dk Nutellalı Islak Kek Tarifi Yapılışı
Sayın Esin Akan’a tarif için teşekkür ederim Denedim ve çok memnun kaldım kesinlikle tavsiye ediyorum Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım Daha sonra süt, yağ, kakao, vanilya koyup karıştıralım Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştıralım Çok koyu olmayan akışkan kıvamda bir kek hamuru olacak Altını yağladığımız borcama kek harcını dökelim Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dk pişirelim
Şimdide kreması için iki poşet kremşanti ve 2 su bardağı sütü koyulaşana kadar çırpalım Üzerine labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edelim Kremayı ikiye bölelim Biri sade kalsın, diğerine 3 yemek kaşığı nutella ekleyip çırpalım
Fırından çıkan kekimizi bir su bardağı süt ile her yerini güzelce ıslatalım Güzelce soğuduktan sonra önce beyaz kremayı döküp yayalım Üzerine nutellalı kremayı döküp yayalım Ve buzdolabına iyice donması için kaldıralım 34 saat güzelce donsun 34 saat sonunda ganaj için kremayı tencereye alalım kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım Üzerine çikolata ekleyip eriyip krema ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım İyice donmuş soğumuş olan pastamızın üzerine ılık ganajı dökelim Her yerine yayalım 12 saat kadar daha donması için dolaba kaldıralım Üzerindeki çikolata donduktan sonra dilimleyip servis yapabiliriz Afiyet Olsun