iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 adet
yumurta
1 çay bardağı
toz şeker
1,5 su bardağı
un
1 su bardağı
irmik
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
1 çay bardağı
yoğurt
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Şerbeti için:3 su bardağı
toz şeker
3 su bardağı
su
12 adet
limon suyu
Fırın kabını yağlamak için:1 yemek kaşığı
tereyağı
Servisi için:
2 yemek kaşığı
rendelenmiş hindistan cevizi
Püf Noktası
Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştirTatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir
Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın
Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin
Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın
Rendelenmiş Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin sevdiklerinizle paylaşın
3 adet
yumurta
1 çay bardağı
toz şeker
1,5 su bardağı
un
1 su bardağı
irmik
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
1 çay bardağı
yoğurt
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Şerbeti için:3 su bardağı
toz şeker
3 su bardağı
su
12 adet
limon suyu
Fırın kabını yağlamak için:1 yemek kaşığı
tereyağı
Servisi için:
2 yemek kaşığı
rendelenmiş hindistan cevizi
Püf Noktası
Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştirTatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir
Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın
Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin
Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın
Rendelenmiş Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin sevdiklerinizle paylaşın