Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

O Bir Saraylı: Revani Tarifi

O Bir Saraylı: Revani Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

3 adet
yumurta
1 çay bardağı
toz şeker
1,5 su bardağı
un
1 su bardağı
irmik
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
1 çay bardağı
yoğurt
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Şerbeti için:3 su bardağı
toz şeker
3 su bardağı
su
12 adet
limon suyu
Fırın kabını yağlamak için:1 yemek kaşığı
tereyağı

Servisi için:
2 yemek kaşığı
rendelenmiş hindistan cevizi

Püf Noktası
Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştirTatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir

Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın
Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin
Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın
Rendelenmiş Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin sevdiklerinizle paylaşın

 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt