iltasyazilim
FD Üye
Ocakta Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet temin etme imkanı varsa eğer taze köy yumurtası yoksa marketten aldığınız yumurta olabilir
*600 gr tereyağı
*600 gr civil peynir
*1 demet maydanoz
*1 kaşık tuz yeteri kadar un
Ocakta Su Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle 6 adet yumurta hamur kabına kırılır 1 kaşık tuz ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir 12 adet beze yapılır ve bezeler üzerine nemli bir bez örtülerek 30 dk kadar dinlendirilir Sonrasında bezeler düzgün ve dengeli olarak ince açılır Açılan yufkalar un serpilerek katlanır Fotoğraf ta görüldüğü gibi Açma işlemi bittikten sonra büyük bir tencerede yufkalar tek tek haşlanır ve soğuk sudan geçirilir Hiç beklemeden erittiğimiz tereyağını tepsinin tabanı dahil boş yer kalmaksızın yağlanır 6 yufkaya gelene kadar yufkalar haşlanır Soğuk sudan geçirilir ve yağlanır Peynirli maydanozun tamamı yayılır Diğer 6 yufkada aynen ilk 6 yufka gibi haşlama işlemi yapılır Bittikten sonra tepsi ocaktaki 4 göz yarım ateşte sürekli olarak kendi ekseninde dönderilerek kızartılır Altı tamamen kızardığından emin olduktan sonra tepsi başka bir tepsiye ters çevrilerek dikkatlice kızartılır Afiyet olsun
*6 adet temin etme imkanı varsa eğer taze köy yumurtası yoksa marketten aldığınız yumurta olabilir
*600 gr tereyağı
*600 gr civil peynir
*1 demet maydanoz
*1 kaşık tuz yeteri kadar un
Ocakta Su Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle 6 adet yumurta hamur kabına kırılır 1 kaşık tuz ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir 12 adet beze yapılır ve bezeler üzerine nemli bir bez örtülerek 30 dk kadar dinlendirilir Sonrasında bezeler düzgün ve dengeli olarak ince açılır Açılan yufkalar un serpilerek katlanır Fotoğraf ta görüldüğü gibi Açma işlemi bittikten sonra büyük bir tencerede yufkalar tek tek haşlanır ve soğuk sudan geçirilir Hiç beklemeden erittiğimiz tereyağını tepsinin tabanı dahil boş yer kalmaksızın yağlanır 6 yufkaya gelene kadar yufkalar haşlanır Soğuk sudan geçirilir ve yağlanır Peynirli maydanozun tamamı yayılır Diğer 6 yufkada aynen ilk 6 yufka gibi haşlama işlemi yapılır Bittikten sonra tepsi ocaktaki 4 göz yarım ateşte sürekli olarak kendi ekseninde dönderilerek kızartılır Altı tamamen kızardığından emin olduktan sonra tepsi başka bir tepsiye ters çevrilerek dikkatlice kızartılır Afiyet olsun