Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ocakta Su Böreği

Ocakta Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ocakta Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet temin etme imkanı varsa eğer taze köy yumurtası yoksa marketten aldığınız yumurta olabilir
*600 gr tereyağı
*600 gr civil peynir
*1 demet maydanoz
*1 kaşık tuz yeteri kadar un

Ocakta Su Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle 6 adet yumurta hamur kabına kırılır 1 kaşık tuz ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir 12 adet beze yapılır ve bezeler üzerine nemli bir bez örtülerek 30 dk kadar dinlendirilir Sonrasında bezeler düzgün ve dengeli olarak ince açılır Açılan yufkalar un serpilerek katlanır Fotoğraf ta görüldüğü gibi Açma işlemi bittikten sonra büyük bir tencerede yufkalar tek tek haşlanır ve soğuk sudan geçirilir Hiç beklemeden erittiğimiz tereyağını tepsinin tabanı dahil boş yer kalmaksızın yağlanır 6 yufkaya gelene kadar yufkalar haşlanır Soğuk sudan geçirilir ve yağlanır Peynirli maydanozun tamamı yayılır Diğer 6 yufkada aynen ilk 6 yufka gibi haşlama işlemi yapılır Bittikten sonra tepsi ocaktaki 4 göz yarım ateşte sürekli olarak kendi ekseninde dönderilerek kızartılır Altı tamamen kızardığından emin olduktan sonra tepsi başka bir tepsiye ters çevrilerek dikkatlice kızartılır Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt