Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ödevler ve Öğretmenlere Düşenler

Ödevler ve Öğretmenlere Düşenler
0
51

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ödevler ve Öğretmenlere Düşenler Öğretmenler Neler Yapmalı? 1Öğrencilerin alaka ve yetenekleri doğrultusunda ev ödevi vermeye uyarı etmelidirler Öğrenciler ilgi ve yeteneklerine uygun olan ödevleri sıkılmadan ve zorlanmadan yapacaklarından konut ödevlerine karşısında olumlu duygular besleyeceklerdir Ödevlerini yapabildiklerini görmek öz güvenlerini artıracaktır 2Ödevin kısa sürede yapılabilecek şekilde olmasına özen gösterilmelidir Alaka ve yeteneklerine yerinde olsa da ödevlerin fazla süre alması, öğrencilerin bireysel ya da sosyal etkinliklere (arkadaşlarıyla birlikte olma, tv izleme vb) vakit ayırmasını engelleyecek ve ödevlerden sıkılmalarına neden olacaktır Öğretmenlerin ödev verirken öğrencilerin dikkat sürelerini de göz önüne almaları gerekmektedir Ayrıca öğretmenler, ev ödevini teslim etme süresini öğrencilerle birlikte belirlemelidirler 3Öğretmenler, daha fazla düşünmeyi geliştiren, yaratıcılığı destekleyen ve araştırmaya sevk eden ev ödevleri vermelidirler Konut ödevi öğrencilerin bilgileri kitaptan deftere aktarması biçiminde yok, araştırmasını, deney yapmasını, yaparak yaşayarak öğrenmesini sağlamalıdır Bu amaçla öğrencilere bambaşka hazırlık gerektiren (resim çekme, proje hazırlama, materyal birleştirme vb) ev ödevleri vererek bilgiye ulaşmanın farklı yolları gösterilebilir Bu yollarla öğrencilerin ayrıca eğlendikleri hem de öğrendikleri görülecektir 4Öğretmenler, ev ödevinin amacını net bir şekilde öğrencilere açıklamalıdırlar Öğrencilerin konut ödevlerinin amacını bilmeleri, ödevlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını sağlayacaktır Görev ne amaçla verilmektedir? Ödevi hazırlayabilmek için neler yapılmalıdır? vb gibi konularda öğrenciler bilgilendirilmelidir 5Ev ödevlerini düzenli aralıklarla denetleme etmeli ve sonucunda her öğrenciye yönelik geri bildirimler vermelidirler Öğrencilerin neler öğrendiklerini devretmek, ödevlerin sonucunu değerlendirmek ve dolayısıyla öğrencilerin doğru denetimli olmasını karşılamak amacıyla ev ödevlerinin denetim edilmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi gerekmektedir 6Ödevin niteliğine göre öğrencilere, bireysel veya grupla çalışmasına olanak verecek ödevler verilmelidir Hangi ödevin kişisel veya grup olarak yapılacağını öğretmenin belirlemesi ve öğrencileri buna kadar yönlendirmesi gerekmektedir 7Öğretmenler, ahenkli aralıklarla anne babalarla görüşerek, anne babaların ev ödevleri hakkındaki görüşlerini öğrenmeli, anne babalara çocuklarına nasıl yardımcı olacakları ile ilgili bilgiler vermelidirler Öğretmenlerin anne babalarla görüşmesi sonucunda, çocukların ödevlere karşı olan tutumu, ilgisi ve ailesinden yardım alıp almadığı ortaya çıkacaktır Öğretmenler, anne babalara çocuklarının rahat çalışması için konut ortamını nasıl düzenleyecekleri ve çocuklarına nasıl rehberlik edecekleri konusunda asistan olabilirler Arş Gör İlkay Ulutaş Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Çocuk Gelişimi ve Konut Yönetimi Bölümü, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Anabilim Dalı Doç Dr Çağlayan Dinçer Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Okulöncesi Eğitimi Anabilim Dalı  

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt