
Kurabiye çayın ve kahvenin yanında vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Kurabiyenin çeşitlerinden olan damla çikolatalı kurabiye ise en çok tercih edilen favori bir tattır. Ödül almış Starbucks kurabiyesini denemediyseniz kesinlikle deneyin. İşte çok lezzetli Starbucks kurabiyesi tanımı...
Kurabiye Amerika Birleşik Devletleri kökenli bir çikolatalı kurabiye olup ayırt edici bileşeni olarak damla çikolata kesimleri, M&M's yahut çikolata şekerleri içerir. 1938 dolaylarında, Ruth Graves Wakefield, Nestlé yarı-tatlı bir çikolata çubuğundan bir kurabiyeye doğranmış modüller ekledi. Starbucks'ın yaptığı müsabakada kahve yanına yenilebilecek en hoş lezzetli 15 tanımdan biri oldu. Ceviz ve tarçının mükemmel birleşimiyle ortaya çıkan bu enfes tat içine konulan damla çikolatayla bir bütün haline geliyor. Her ısırıkta bu mükemmel lezzete bayılacaksınız. İşte ödüllü enfes tanım:
ÖDÜLLÜ STARBUCKS KURABİYESİ:
GEREÇLER:
150 gram margarin yahut tereyağ
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı su
3 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz
YAPILIŞI
Yoğurma kabına 2 yumurta sarısını 150 gram tereyağ yahut margarini koyup güzelce karıştırın. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu, vanilya ve suyu ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra çekilmiş ceviz, tarçın ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edin.
Ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor. En son içine 1 çay bardağı damla çikolata ekleyip yoğurmadan karıştırın.
Yağlı pişirme kağıdına hamuru sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.Çıkarttıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan kesimler koparıp kurabiye formunu verin fırın tepsisine dizin.
Hepsine form verdikten sonra 180 derecelik fırında üzeri çok kızarmadan çıkarın ve soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun...