iltasyazilim
FD Üye
Odun Ateşinde Domates Salçası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kasa salçalık domates (yaklaşık 2025 kilo geliyor bir kasa)
*kaynatmak için büyükçe kazan
*yakmak için odun ve çalıçırpı
*1*kase iri turşu tuzu (kaya tuzu)
Odun Ateşinde Domates Salçası Yapımı Tarifi Yapılışı Domatesleri önce büyükçe bir leğende yıkayalım sonra başlarını kesip dilimleyelim ve bütün domatesleri böylece hazırlayalım, daha sonra bahçemizin uygun bir yerine büyük taşlardan yanyana dizerek bir ocak hazırlayalım ve büyükçe kazanımızı üzerine bırakalım Doğradığımız domatesleri içine atıp ocağımızın altını odunla çalı çırpıyla tutuşturalım sık sık karıştıralım ki dibi tutmasın Eğer yapacağınız salça az ise evdeki ocakta da kaynatabilirisiniz İyice kaynayınca biz kuplu tas dediğimiz elimizi yakmayacak olan bir kabla alıp süzeğe bırakalım ve yavaş yavaş süzekten geçirelim Çekirdeklerinden kabuklarından temizleyelim Sonra süzekten geçen domates sularını ayrı bir yere bırakalım ve kazanda domates bitince bu suyu tekrar kaynatalım ki özleşsin Suyu çekişsin sonra büyükçe sinilere bırakıp üzerine iri turşuluk tuzdan katalım ki ekşimesin sonra bir iki gün güneşe bırakalım ve salça kıvamına gelince alıp kavanozlara bırakalım ve yemeklerimizde kullanalım
*1 kasa salçalık domates (yaklaşık 2025 kilo geliyor bir kasa)
*kaynatmak için büyükçe kazan
*yakmak için odun ve çalıçırpı
*1*kase iri turşu tuzu (kaya tuzu)
Odun Ateşinde Domates Salçası Yapımı Tarifi Yapılışı Domatesleri önce büyükçe bir leğende yıkayalım sonra başlarını kesip dilimleyelim ve bütün domatesleri böylece hazırlayalım, daha sonra bahçemizin uygun bir yerine büyük taşlardan yanyana dizerek bir ocak hazırlayalım ve büyükçe kazanımızı üzerine bırakalım Doğradığımız domatesleri içine atıp ocağımızın altını odunla çalı çırpıyla tutuşturalım sık sık karıştıralım ki dibi tutmasın Eğer yapacağınız salça az ise evdeki ocakta da kaynatabilirisiniz İyice kaynayınca biz kuplu tas dediğimiz elimizi yakmayacak olan bir kabla alıp süzeğe bırakalım ve yavaş yavaş süzekten geçirelim Çekirdeklerinden kabuklarından temizleyelim Sonra süzekten geçen domates sularını ayrı bir yere bırakalım ve kazanda domates bitince bu suyu tekrar kaynatalım ki özleşsin Suyu çekişsin sonra büyükçe sinilere bırakıp üzerine iri turşuluk tuzdan katalım ki ekşimesin sonra bir iki gün güneşe bırakalım ve salça kıvamına gelince alıp kavanozlara bırakalım ve yemeklerimizde kullanalım