Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

OECD Eğitime Bakış 2021 Raporu Yayınlandı

OECD Eğitime Bakış 2021 Raporu Yayınlandı

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
oecd-egitime-bakis-raporu-2021-yayinlandi-1631902670.jpg

2020'nin ilk aylarından itibaren hayatın her alanına olumsuz etki eden pandeminin en çok zarar verdiği alanlardan biri de eğitim oldu. Yaklaşık 1,5 yıl boyunca ülkemizde eğitim uzaktan devam etti ve dünya genelinde pek çok ülkede de benzer uygulamalar vardı.

Uzaktan eğitim, beraberinde internete, bilgisayara ya da tablete ulaşmada zorlanan öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti de gündeme getirdi. Özellikle sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı durumda bulunan öğrenciler, fırsat eşitsizlikleri sebebiyle eğitimden mahrum kaldı. Bu da pek çok çocuğun bu süreçte düzgün bir eğitim alamamasına sebep oldu.

OECD, 'Eğitime Bakış 2021' raporunu yayınladı

cd5d7e210b75eb5c8e1afa7a14364b855170e7dd.jpeg

euronews'da yer alan bir habere göre, OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development - Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) tarafından yayınlanan 'Eğitime Bakış 2021' raporu, bu fırsat eşitsizliklerinin eğitime etkisini gözler önüne serdi. Raporda OECD ülkeleri arasında sosyo-ekonomik durumun öğrencinin başarısını en çok etkilediği ülke, Türkiye oldu. Bu farklılıklardan en az etkilenen ülke ise Kanada oldu.

Raporun üzerinde durduğu konular arasında sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı konumda bulunan öğrencilerin uzaktan eğitim için gerekli materyallere ulaşamaması, ebeveynlerinden destek alamamaları ve kendilerine ait çalışma alanlarının bulunmaması gibi konular yer aldı.

Bu öğrencilerin yüksek öğrenime devam etme ihtimali azalıyor

8c6db61890666392247eeee8d0951508823febee.jpeg

Rapor, dezavantajlı grupta bulunan öğrencilerin yüksek öğrenime devam etme ihtimallerinin azaldığını vurgularken; göçmen ailelerin çocuklarında bu oranın çok daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Raporda yer alan bir diğer önemli nokta ise, dijital eğitimin bu eşitsizlikleri artırdığı noktası oldu.

Eğitim sisteminin düşük performans gösterdiği ülkelerde okulların daha uzun süre kapalı kaldığına dikkat çeken raporda, OECD ülkelerinin pandemi süresince eğitime ne kadar yatırım yaptığı bilgisi de yer aldı. Buna göre OECD ülkelerinin yüzde 60'ı pandemi süresince eğitime harcadıkları bütçeleri yükseltti.

Bütçenin eğitim alanında en çok harcandığı noktalar ise öğretmen sayısını artırarak sınıf mevcutlarını düşürmek, uzaktan eğitim için gerekli ekipmanları almak ve öğrenciler ek burslar sağlamak oldu.

858,475Konular
981,245Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt