OEE ne için kullanılır?
OEE; operasyonlarınızdaki bir sorunu fark etmeniz, üretim süresinin hangi yüzdesinin gerçekten verimli olduğunu belirlemeniz ve iş süreçlerinizi izlemeyebilmeniz için size standart bir ölçüm veren parametredir.
OEE'nin açılımı, Overall Equipment Effectiveness'tır ve Toplam Ekipman Verimliliği anlamına gelir.
OEE nasıl arttırılır?
OEE Değeri Nasıl Arttırılır?
- Üretim varlıklarınızı önceliklendirin.
- OEE bileşenlerini iyi anlayın.
- İşletmenize uygun OEE formülüne odaklanın.
- OEE'yi üretim ERP sistemine bağlayın.
- Nesnelerin İnternetini Kullanın.
- Kestirimci bakım faaliyetlerini yaygınlaştırın.
Feb 3, 2021
OEE değeri ne olmalı?
Dünya genelinde yapılan araştırmalarda üretim işletmelerinde
OEE değeri `'tır. Bu yüzden
OEE değerinin değerlendirilmesi yanlış yapılmamalıdır.
OEE değerini yorumlarken yapılabilinecek en büyük hata çarpanların değişiminin göz ardı edilmesidir.
OEE = % 74 olsun.
Genel ekipman etkinliği nedir?
Toplam
Ekipman Etkinliği, en basit tanımıyla “kaliteli bir ürün üretmek için zamanın ne kadar etkili kullanıldığının”ölçülmesidir.
OEE hesabı nasıl yapılır?
Teorik Çalışma Oranı : Dakikada 60 parça (dakikadaki üretim miktarı olmalıdır.)
OEE = 0,8881 x 0,8611 x 0,9780 = % 74,79 olarak bulunur.
SAP OEE nedir?
SAP OEE (Overall Equipment Effectiveness),
SAP MII platformu üzerinde çalışan, standart ekranlar ve fonksiyonaliteler sunan
SAP Manufacturing Suite ürünlerinden biridir.
SAP MII'ın sağladığı tüm entegrasyon ve raporlama yeteneklerini sunar. Uyarlamalar ile kolayca, kısa sürede üretim süreçlerinize entegre edilebilir.
OEE nasıl iyileştirilir?
OEE değerini iyileştirmek için öncelikle makinelerden ve operatörlerden alınan verilerin doğru analizi yapılmalıdır. Üretim sürecinde insan faktörüne bağımlılığı azaltıp verilerin sensörler yada makine üzerinden okunması ölçülen değerin doğruluğunu büyük ölçüde etkiler.