Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öfke;Evliliğin baş düşmanı

Öfke;Evliliğin baş düşmanı
0
71

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Öfke;Evliliğin baş düşmanı Hiddet; evliliğin baş düşmanı Hiddet, evliliği kemiren bir kurt gibidir Sabırla basamakları bir bir inmek yerine öfkeyle üçerbeşer sıçramak insanın yuvarlanmasına sebep olur Hele karıkoca aralarında hiddet kronik bir hal almışsa, öfke nöbetleri sıkça yaşanıyorsa, sevgi bitmeye, birliktelikler çatırdamaya yüz tutar Unutmamak gerekir oysa; öfkeyle sorunların çözüldüğü görülmüş değildir Hiddet ve onun doğurduğu katı laf ve kaba davranış, eşler arasındaki sevgi ve hürmet bağlarını kemiren kurt gibidir Kişinin dengesini kaybettirir, aklını başından giderir İnsan öfke derhal yaptıklarından sık sık utanç duyar Öfkesi geçtikten sonra ben ne yaptım?diye pişman olur lakin meslek işten geçer Zira kırdığınız bardağı yeniden eski haline getiremezsiniz Öfke, eğer kişide kronik bir hal almışsa mutlaka psikiyatri tedavisi görmelidir Yoksa Ne yapayım elimde değil sinirim gelince gözüm bir şeyi görmüyorçağırmak, leziz müdafaasından öteye geçmez Kimi benzeyen de problemi içine atar Eşinin yaptığı yanlış davranışı dile getirmez Oysa içe atılan sıkıntılar, hiç olmadık bir zamanda öfkelavları olarak patlayıverir Filan vakit sen bana bunu demiştin, şunu demiştinvb sözlerle geçmişin intikamını alır Halbuki problemler uygun ve vaktinde büyütülmeden çözülmelidir Yoksa, öfkenin çözdüğü hiçbir problem yoktur Sadece ailede zelzele yaratır Bir an öfkeye kapılıp aile beraberliğini bozanlar olduğu gibi, öfke anında elinden kaza çıkanlar da az değildir Problemsiz aile olmaz, öfkesiz insan da Fakat Aristo'nun dediği gibi, Sınırları aşmamalı ve uygun ve haklı olduğu vakit kızmalıdırYine De, modern hayatın getirmiş olduğu psikolojik ve hesaplı problemler ister istemez sinirleri yıpratıyor Bilhassa büyük şehirlerde yaşayanları öfkelendirmek için trafik bile başlı başına bir sebep oluyor Lakin gerçi hoş ahlak sahibi, insan hiddet atını kırbaçlamak yerine yelelerini okşayarak durdurabilir hiç olmazsa yavaşlatabilir Sabırla basamakları tek tek inmek yerine öfkeyle üçer beşer atlamak insanın yuvarlanmasına sebep olduğu gibi, sabırsızca her şeye hiddetlenmek de ailenin yıpranmasına sebep olur Halbuki, Hoş gören güzel düşünür Güzel düşünen hayatından lezzet alırKötü hadiselerin bile güzel yönünü gören, o hadiseye sebebiyet veren eşi hakkında iyi düşünür İyi düşündüğünde kendi de eşi de mutlu olur Aksi halde Sen nasıl böyle bir yanlış yaparsın?diye fena düşünerek hiddetlenmek, aile hayatının lezzetini kaçırır Sokrat'ın çok huysuz bir karısı varmış Meşhur filozof, bir gün talebeleriyle otururken Sokrat'a ağzına gelen sözleri söylemiş Daha Sonra da öfkesini yenemeyip bir kova suyu Sokrat'ın başından aşağıya dökmüş Sokrat hiç negatif bir tepki vermeden gayet soğukkanlılıkla talebelerine dönüp: Ben size gök gürledikten sonradan illaki yağmur yağar dememiş miydim?diye yanıt verir Peki siz nasıl birisiniz? Sokrat gibi mi yoksa eşi gibi mi? Ve öldükten daha sonra hangisi gibi anılmak istersiniz 1548460812 1548460812 ofkeevliliginbasdusmani5c4ba2ccc58d9ofkeevliliginbasdusmani5c4ba2ccc58d9 ofkeevliliginbasdusmani5c4ba2ccc58d9  

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt