Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öfkeyle buraya kadar

Öfkeyle buraya kadar
0
39

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Öfkeyle buraya değin Tüzük Mahkemesi'nin kararına beş kala hâlâ cevap bekleyen bir soru var: Bazıları Ak Parti'nin kapatılmasını neden istiyor? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Ak Parti'nin kapatılmasını neden istediğini biliyoruz; izah etmek için yazdığı 'iddianame' de, sözlü olarak sunduğu gerekçeler de elimizde Hukuki açıdan parti kapatmaya ve Tüzük Mahkemesi üyelerini iknaya yetecek gerekçeyi biraraya getirdiğine inanıyor Başsavcı Sonuçta karar verecek olan Tüzük Mahkemesi'nin yargıçları; önlerine sunulan gerekçelere ve yapılan savunmaya bakarak yasaların öngördüğü tarzda bir kabahat oluşup oluşmadığına, oluştuğu kanaatine varırlarsa bunun ne cins bir canice gerektirdiğine onlar karar verecek Benim merak ettiğim toplumda yeri olan kişiler: Önemli bir işadamı Bir akademisyen Bir yazar Türkiye'nin son altı yılda kaydettiği dıştan ve uzak bakanlarca bile ayrım edilen o kadar fazla alandaki ilerlemeye rağmen, kazanımlardan kendileri de yararlandıkları halde, bu tür insanların neden Ak Parti'nin kapatılmasını istedikleri Elle tutulur bir örnek olsun diye iki ad vereyim: Güneri Cıvaoğlu ile Oktay Ekşi sözgelimi Altı sene öncesine kadar bugünkünden daha iyi bir yaşam yaşamıyorlardı herhalde Gidebilecekleri düzeyi hayli yüksek çok pozitif restoran var bugün; her istediklerini ânında bulabilecekleri büyük alışveriş merkezleri ve butikler açıldı, açılıyor Hayat tarzlarına karışan değil; her marka içkiyi rahatça satın alabiliyorlar Mesleklerini özgürce ifa edebiliyor, eleştirilerini hapse düşme tehdidi olmaksızın korkusuzca açıklama edebiliyorlar Güneri Cıvaoğlu, Ak Parti davasının kapatmayla sonuçlanmayabileceği hissine kapılmış, dün, bu noktaya nasıl gelindiğine dair bir 'komplo teorisi' ile çıkmış okurların karşısına Ruh haline bakarak, “Onu üzmemek için kapatılsa iyi olacak diye düşünmemek elde değil İyi de, ülkeyi altı yıldır yöneten, kazanımlarından kendisinin de yararlandığı iktidar partisi kapatılmayabilir diye neden üzülür bir yazar? Zihnimde bu soruya yanıt ararken, geçen günkü gazetelere kısa bir özeti yansıyan İngiliz Times gazetesinde çıkmış son Türkiye değerlendirmesini her yerde okuma ihtiyacı duydum; belki sorumun cevabını bulurum diye Sahiden de birkaç ipucuyla karşılaştım; bunlardan birini sizlerle de paylaşmak istiyorum Times'tan Janice Turner, “Türkiye'de özellikle kadınlar açısından ne oluyor? sorusu zihninde olarak ülkemize gelmiş ve adı duyulmuş pekçok kişiyle görüşmüş Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrünnisa Gül bunlardan biri Önyargılarla karşısına oturduğu 'first lady' İngiliz gazetecinin kafasını oldukça karıştırmış olmalı Yazıda benim ilgimi en fazla çeken, o akşam Hayrünnisa Gül'le görüşeceğini söylediği Prof Aysel Ekşi'nin verdiği “O kadından nefret ediyorum tepkisi oldu Arasında şöyle bir hitabe geçmiş olmalı: İngiliz gazeteci, “Bu akşam first lady ile görüşeceğim; Prof Ekşi, “O kadından nefret ediyorum Aleyhinde karşıya gelip iki lâf etmediği, herhangi bir kişisel ilişki içerisinde bulunmadığı bir kadınla ilgili olarak 'nefret' gibi mucizevi yoğun bir duyguya nasıl kapılır bir diğer kadın? “Bu soruyu bir psikiyatri uzmanına yönelteyim desem, Özgürlük başyazarı Oktay Ekşi'nin eşi Aysel Ekşi'nin kendisi bir psikiyatri profesörü karşılıklı bir korku söz konusu değil Aysel Ekşi'nin duygusunu kendisine ileten İngiliz gazeteciye, “Yo, ben kimseden nefret edilen şey etmiyorum cevabını vermiş Hayrünnisa Gül Kendileri gibi olmayanlardan dehşet ediyorlar ve insanı insan eden değerleri bir tarafa bırakıp, demokrasiyi 'fasa fiso' görüp bir lahza önce Ak Parti'nin kapatılmasını istiyorlar Bu nefret ve öfkeyle nereye kadar gidebilirler ancak haber7com  

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt