Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öğrenci Mutfağı - Şinitzel Tarifi [Resimli Anlatım]

Öğrenci Mutfağı - Şinitzel Tarifi [Resimli Anlatım]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Merhaba arkadaşlar;

Bugun dışarıda çok güzel yapılan fakat fiyatının pekte ucuz olmadığı bir yemeği öğrenci mutfağında hem çok daha ucuza hem de çok daha lezzetli nasıl yapacağımıza bakalım

Şinitzel


İhtiyacımız olan malzemeler tavuk bonfile(kemiksiz göğüs) yumurta ve galeta unu

Tavuk bonfileyi aşağıda resimde görüldüğü gibi 2 ye kesip inceltiyoruz

Bir kapta yumurta tuz ekleyip çırpıyoruz Ben baharat atmayıda tercih ediyorum

Ve galeta unu + un + az miktarda irmik + tuz karışımımızı bir tabağa koyuyoruz İrmik koymamın nedeni o kıtır hissi vermek istemeyen koymayabilir




Ardından tavuk parçalarımızı önce yumurtaya ardından un karışımımıza batırıp kızartmaya uygun hale getiriyoruz




Ardından ısıttığımız yağın içerisine atıyoruz Ve kızartmaya başlıyoruz Çok erken atmayın tavuk yağ çekmesin Fazla çevirmeden max 2 iki tarafınıda güzelce pişiriyoruz Tavukları inceltemediyseniz çatalla bir iki delik atın ki içide iyi pişsin




Ve sonuç harika !!





AFİYET OLSUN


 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt