Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öğrenci Mutfağı - Yoğurtlu Tantuni [Resimli Anlatım]

Öğrenci Mutfağı - Yoğurtlu Tantuni [Resimli Anlatım]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Merhaba arkadaşlar,

Hem öğrenci hem erkek olmama rağmen yemek yapmayı çok severim Ara ara bu bölümde öğrencilerin evinde basit şekilde hazırlayacağı tarifler yazacağım Umarım ilgi görür ve yazmaya devam ederim Bugun ilk yemeğimiz ile başlayalım

Yoğurtlu tantuni

Mersinli olanlar ya da daha önce bir yerde yiyenler lezzetini bilir Tantuninin aslı etle yapılmasına karşın tavuk bence çok daha lezzetli bir alternatif ve öğrenci arkadaşlar için daha uygun Peki bunu evde nasıl yapariz



Öncelikle tavuğun bonfile kısmını küçük küpler halinde doğrayın





Ardından tamamen kendi zevkinize göre biraz yağ, ve baharat ile doğradığınız tavukları soslayın Ben tuz kimyon karabiber ve pul biber ekledim





Ardından tavada yağsız bir şekilde kavuruyoruz





Önce orta ateşte kavururken piştikten sonra yüksek ateşte suyunu çeken tavukların üzerine biraz sıvı yağ attıktan biraz sonra 1 kaşık kırmızı biber atıp 510 sn kavuruyoruz ve üzerine biraz su serperek lavaş ekmeğimizi sosa ve yağ ile yumuşatıp sosluyoruz Ekmeğimizin içerisine tavukların yanı sıra domates maydonoz ve soğandan oluşan içimizi koyuyoruz Ve sıkıca sarıyoruz





Sıkıca sardığımız tantunimizi önce ikiye keserek tabağımıza alıyoruz ve dilim dilim kesiyoruzLavaşı taze alamadığım için biraz dağıldı benimki





Ve ardından üzerine yoğurdumuzu gezdirip Tavuğun yağından ve tavuk parçalarından biraz üzerine gezdiriyoruz

Afiyet olsun !







 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt