iltasyazilim
FD Üye
Merhaba arkadaşlar,
Hem öğrenci hem erkek olmama rağmen yemek yapmayı çok severim Ara ara bu bölümde öğrencilerin evinde basit şekilde hazırlayacağı tarifler yazacağım Umarım ilgi görür ve yazmaya devam ederim Bugun ilk yemeğimiz ile başlayalım
Yoğurtlu tantuni
Mersinli olanlar ya da daha önce bir yerde yiyenler lezzetini bilir Tantuninin aslı etle yapılmasına karşın tavuk bence çok daha lezzetli bir alternatif ve öğrenci arkadaşlar için daha uygun Peki bunu evde nasıl yapariz
Öncelikle tavuğun bonfile kısmını küçük küpler halinde doğrayın
Ardından tamamen kendi zevkinize göre biraz yağ, ve baharat ile doğradığınız tavukları soslayın Ben tuz kimyon karabiber ve pul biber ekledim
Ardından tavada yağsız bir şekilde kavuruyoruz
Önce orta ateşte kavururken piştikten sonra yüksek ateşte suyunu çeken tavukların üzerine biraz sıvı yağ attıktan biraz sonra 1 kaşık kırmızı biber atıp 510 sn kavuruyoruz ve üzerine biraz su serperek lavaş ekmeğimizi sosa ve yağ ile yumuşatıp sosluyoruz Ekmeğimizin içerisine tavukların yanı sıra domates maydonoz ve soğandan oluşan içimizi koyuyoruz Ve sıkıca sarıyoruz
Sıkıca sardığımız tantunimizi önce ikiye keserek tabağımıza alıyoruz ve dilim dilim kesiyoruzLavaşı taze alamadığım için biraz dağıldı benimki
Ve ardından üzerine yoğurdumuzu gezdirip Tavuğun yağından ve tavuk parçalarından biraz üzerine gezdiriyoruz
Afiyet olsun !
Hem öğrenci hem erkek olmama rağmen yemek yapmayı çok severim Ara ara bu bölümde öğrencilerin evinde basit şekilde hazırlayacağı tarifler yazacağım Umarım ilgi görür ve yazmaya devam ederim Bugun ilk yemeğimiz ile başlayalım
Yoğurtlu tantuni
Mersinli olanlar ya da daha önce bir yerde yiyenler lezzetini bilir Tantuninin aslı etle yapılmasına karşın tavuk bence çok daha lezzetli bir alternatif ve öğrenci arkadaşlar için daha uygun Peki bunu evde nasıl yapariz
Öncelikle tavuğun bonfile kısmını küçük küpler halinde doğrayın
Ardından tamamen kendi zevkinize göre biraz yağ, ve baharat ile doğradığınız tavukları soslayın Ben tuz kimyon karabiber ve pul biber ekledim
Ardından tavada yağsız bir şekilde kavuruyoruz
Önce orta ateşte kavururken piştikten sonra yüksek ateşte suyunu çeken tavukların üzerine biraz sıvı yağ attıktan biraz sonra 1 kaşık kırmızı biber atıp 510 sn kavuruyoruz ve üzerine biraz su serperek lavaş ekmeğimizi sosa ve yağ ile yumuşatıp sosluyoruz Ekmeğimizin içerisine tavukların yanı sıra domates maydonoz ve soğandan oluşan içimizi koyuyoruz Ve sıkıca sarıyoruz
Sıkıca sardığımız tantunimizi önce ikiye keserek tabağımıza alıyoruz ve dilim dilim kesiyoruzLavaşı taze alamadığım için biraz dağıldı benimki
Ve ardından üzerine yoğurdumuzu gezdirip Tavuğun yağından ve tavuk parçalarından biraz üzerine gezdiriyoruz
Afiyet olsun !