Öğrenciler ders başı yapıyor İlköğretim ve liselerde 20072008 eğitimöğretim yılının ikinci yarısı pazartesi günü başlıyor İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki takriben 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin peşinde ders başı yapıyor Öğrenciler açısından eğitimöğretim yılının ikinci dönemi sınavlar sebebiyle yoğun geçecek Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim son derslik öğrencileri, 8 Haziran 2008'de son defa yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yatırma Sınavı'na (OKS) girecekler Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPYB) ile Seviye Belirleme Sınavları (SBS) 2122 Haziran 2008 tarihlerinde birlikte yapılacak 21 Hazirandaki sınava 6 sınıf, 22 Hazirandaki sınava 7 derslik öğrencileri girecek Ayrıca, ilköğretim okullarının 5 derslik öğrencileri ile liselerin 9, 10 ve 11 sınıflarında okuyan öğrenciler, 4 Mayıs 2008'de gerçekleştirilecek Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na katılacaklar Lise son sınıftaki öğrenciler 15 Haziran 2008'de yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS), üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar da 22 Haziran 2008'de yapılacak Tanıdık Olmayan Dil Sınavı'na girecekler 20072008 eğitimöğretim yılı 13 Haziran 2008 Cuma günü sona erecek Öğrenciler, 3 ay sürecek yaz tatili yapacak 2008 eğitimöğretim yılının 15 Eylül 2008'de başlaması planlanıyor SINAVLARA BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR İlköğretim 6 ve 7 derslik öğrencilerinin girebileceği SBS ile DPYB'ye başvurular yarın başlıyor Sınavlara yeralma isteyen öğrencilerin velileri, öğrencinin TC kimlik numarasıyla Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ya da Türkiye Halk Müziği Bankası şubelerinden birine 10 YTL sınav ücreti yatıracak İki sınav için ayrı olarak ödenti yatırılmayacak Öğrencinin, sınav ücretinin yatırıldığını gösterir dekontu saklaması gerekiyor Sınav ücretini yatırmak SBS'ye başvurmuş elde etmek için yeterli sayılacak DPYB için ise başvurular Ulusal Eğitim Bakanlığının TC Milli Eğitim Bakanlığı ya da :: MEB Ortaöğretime Geçiş Sitemi :: adreslerinden yapılacak Bu öğrencilerin tatbik bilgileri ve DPYB ile ilgili belgeleri yoklama edildikten sonradan mektep müdürlüğü göre elektronik kabul etme yapılacak