Dizüstü bilgisayarlar, eğitim için öğrencilerin sıkça ihtiyaç duyduğu teknolojik cihazlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda yeni eğitim öğretim yılının da başlamasıyla, birçok öğrenci kendine uygun bilgisayar arayışına girdi. Biz de sizlere, öğrenciler için en iyi dizüstü bilgisayar modelleri listesi hazırladık.
Derlememiz için model seçerken, fiyat performans oranına dikkat ettik. Hem öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak hem de cep yakmayacak cihazları seçmeye özen gösterdik.
Okul için dizüstü bilgisayar alırken dikkat etmeniz gerekenler
Satın alma kararı verirken birçok kriteri göz önüne alıyoruz. Okul odaklı bilgisayarları seçerken ise tasarım dikkat edeceğimiz ilk unsurlar arasında yer alıyor. Özellikle cihazları yanımızda sıkça taşıdığımız için hafif olması büyük avantaj sağlayacaktır. Diğer yandan ekran çerçevesinin az olması ise hem görüntü olarak daha iyi duracak hem de bilgisayarı daha kompakt hale getirecektir.
RAM ve depolama kapasitelerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Sıkça çoklu işlem yapıyorsanız yüksek RAM kapasiteli ürünleri tercih etmenizde fayda var. Diğer yandan öğrenciler için günümüzde 8 GB bellek yeterli olacaktır. Öğrenciler için en iyi dizüstü bilgisayarlar listemizde de 8 GB bellek kapasiteli ürünler yer alıyor.
Batarya da donanım kadar önemlidir. Özellikle okula giderken yanınızda taşıyacağınız cihazınızı her an şarj edemeyebilirsiniz. Dolayısıyla pil ömrü uzun bilgisayarları seçmenizi tavsiye ediyoruz.
Öğrenciler için en iyi dizüstü bilgisayar modelleri
Okul için genellikle Microsoft Office programları kullanılır ve internet üzerinden eğitim odaklı içerikler tüketilir. Bu yüzden çok performanslı bilgisayarlara ihtiyaç olmaz. Ancak güncel ürünler, bu işlemlere de kolaylık sağlayacaktır. Hazırladığımız listede de güncel ve uygun fiyatlı modeller seçmeye özen gösterdik. Fakat son dönemde artan fiyatlar nedeniyle üst sınırımız 6 bin TL bandına kadar çıktı. Dilerseniz lafı uzatmadan cihazlara geçelim.
1 – Dell Vostro 3500
Listemize Dell’in Vostro serisinden bir ürünle başlayalım. Vostro 3500 modeli, 11. nesil Intel Core i3 işlemcisiyle karşımıza çıkıyor. 15.6 inç boyutunda FHD çözünürlüklü ekrana sahip cihazın RAM kapasitesi ise 8 GB. Depolama tarafına baktığımızda ise 256 GB kapasiteli SSD görüyoruz.
Ürünü buradan satın alabilirsiniz.
2 – Acer Aspire 5 A514-53
Öğrenciler için en iyi dizüstü bilgisayarlar derlememize Acer’dan da model seçtik. Aspire 5 serisinden olan cihaz, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Model, 10. nesil Intel Core i3 işlemcisinden gücünü alıyor. RAM tarafında ise 8 GB kapasite karşımıza çıkıyor. Ayrıca cihaz 256 GB SSD ile geliyor.
3 – HP 15-DW3008NT
Harici ekran kartı, özellikle üniversitelerin belirli bölümlerindeki öğrenciler için şart olabiliyor. Bu kapsamda öğrenciler için en iyi dizüstü bilgisayarlar listemize HP’nin modelini aldık. 11. nesil Intel Core i5 işlemcisini kullanan modelde Nvidia MX350 ekran kartı yer alıyor. Ayrıca cihaz, 8 GB RAM ve 256 GB SSD kapasitesine sahip.
4 – Huawei MateBook 14
Derlememizin en pahalı üyesi olan cihaz, daha çok yükseköğretim öğrencileri için uygun diyebiliriz. Özellikle kolay taşınabilir ve iyi ekrana sahip model arayan öğrenciler, MateBook 14’ü cazip bulacaktır. 14 inç ekran boyutunda 2K çözünürlük sunan bilgisayar, sRGB renk alanını yüzde 100 destekliyor.
5 – Acer Aspire A315-58G
Öğrenciler için en iyi bilgisayar modelleri listemizdeki cihaz, 11. nesil Intel Core i5 işlemcisine ev sahipliği yapıyor. 8 GB RAM ve 512 GB SSD ile gelen bilgisayar, Nvidia MX350 grafik birimine sahip. 15.6 inç boyutunda ekran ile karşımıza çıkan modelin çözünürlüğü ise FHD. Ayrıca üründe IPS panel yer alıyor.
Tüm ürünleri buradan görebilirsiniz.
6 – HP 14S FQ0038NT
7 – Huawei MateBook D15
8 – Dell Vostro 3400