Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

öğrencileri sevindirecek haber

öğrencileri sevindirecek haber
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
öğrencileri sevindirecek haber MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, öğrenci ve muhtarlardan toplu taşımada aidat alınmamasını öngören kanun teklifi verdi Meclis Başkanlığı’na sunulan “Millet Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mülk ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değiştirme Yapılması Hakkında Kanunda değişim öngören kanun teklifinin gerekçesinde, tüm gelişmiş ülkelerde eğitim öğretim görenlere, sosyal devlet ve eğitime katkı maddesi anlamında büyük kolaylıklar sağlandığına dikkat çekildi Türkiye’de ilköğretim ve lisede eğitim öğretim gören öğrencilerin birçoğunun servis ihtiyacının doğduğuna dikkat çekilen teklifte, “Okul servislerini, hesaplı durumları müsait olmadığı için kullanamayan fazla sayıdaki öğrencimiz ise toplu taşıma araçlarını kullanmaktadır Bu yüzden aileler ve öğrencilerimiz ayrıca ekonomik ayrıca de sosyal anlamda can sıkıntısı yaşamaktadırlar denildi Öğrencilerin yanı sıra kısıtlı imkan ve somut gelirleriyle hizmet vermeye çalışan muhtarların da ulaşım sorunlarının had safhada olduğuna dikkat çekilen teklifte, muhtarlara yaptıkları kamu görevinde ulaşımda katkı sağlanması gerektiği belirtildi Teklifte, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri ile muhtarlardan toplu taşımada aidat alınmaması ve öğrencilerin ülkenin her yerinde toplu taşım araçlarını öğrenci kimlik kartıyla bedava kullanmaları öngörüldü Teklife kadar, belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler, toplu taşım hizmetlerinde öğrenci kimlik kartı ve muhtar kimlik kartı sahiplerinden aidat istek etmeyecek Öğrenci kimlik kartları, Türkiye'deki tüm belediyelerde geçerli olacak  

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt