Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öğrencisini Mesajla Taciz Eden Öğretmenden Savunma: 'Herkesin Yaklaşımı Farklıdır'

Öğrencisini Mesajla Taciz Eden Öğretmenden Savunma: 'Herkesin Yaklaşımı Farklıdır'

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
94
s-b326f61605cb58fb77424f2baabfd59359f080b9.jpg

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde 16 yaşındaki kız öğrencisi E.N.T.'ye cep telefonundan bildiriler gönderen lise öğretmeni Ç.A. hakkında 'çocuğa karşı nitelikli cinsel taciz' suçlamasıyla 6 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı. İddianamede, öğrencilerine, ‘yavrum, 'kızım', fıstık', öptüm' üzere sözler kullandığı belirtilen Ç.A., kendini 'Öğrencilere yaklaşımım bu şekilde' kelamlarıyla savundu. 

Şarköy Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Ç.A., kız öğrencisi E.N.T.'ye cep telefonundan iletiler gönderdi. Bildirilerden rahatsız olan E.N.T., durumu ailesine anlattı. Aile de öğretmenden şikayetçi oldu.

Kaymakamlık tarafından açığa alınan öğretmen hakkında isimli soruşturma da başlatıldı. Savcılıkta sözü alınan Ç.A., çıkarıldığı Şarköy Sulh Ceza Hakimliği'nce 9 Şubat’ta tutuklandı.

1 yıldan 6 yıla kadar mahpus istemi

Şarköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, öğretmen Ç.A. hakkındaki soruşturmayı tamamlayıp, hazırladığı iddianame Şarköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Öğretmen Ç.A.’nın 'çocuğa karşı nitelikli cinsel taciz' suçlamasıyla 1 yıldan 6 yıla kadar mahpusla cezalandırılması istendi.

Suçun, 'Eğitim ve öğretim ilişkisi' ve 'iletişim vasıtasıyla' gerçekleştirildiği belirtilen iddianamede öğrenci E.NT., tabirinde öğretmenin 1 yıldır derslerine girmediğini belirterek, okul arkadaşından telefon numarasını alıp, kendisine görüntü ve iletiler attığını anlattı.

Bakışlarından rahatsız oluyordum

E.N.T., 'Ben birinci başta gördüğümde çok şaşırdım, yazdıkları bana çok saçma geldi ve rahatsız oldum. Bu halde konuşmayı bana kimse yapamaz, ben akrabalarımla dahi bu formda konuşma yapmıyorum. Babam meskene geç gelince kendisine çabucak söyledim ve babam hocayı uyarmasına karşın hala ileti atmaya devam etti. Daha evvelden okulda bana karşı rastgele bir taciz olayı bulunmadı fakat bakışlarından rahatsız olmaktaydım. Bu olaylar nedeniyle korktuğum ve çekindiğim için okula gidemedim. Ben kendisinden davacı ve şikayetçiyim' diye konuştu.

'Yavrum, kızım, fıstık, öptüm'

İddianamede, tabirlerine başvurulan öbür öğrenciler de öğretmenleri Ç.A.'nın kendilerine 'yavrum, 'kızım', fıstık', öptüm' gibi sözler kullandığını söylediği yer aldı. Öğretmen Ç.A. ise tabirinde, öğrencisi E.N.T.'nin telefonunu okuldaki edebiyat kurslarına katılmasını sağlamak için öteki bir öğrencisinden aldığını ve bu yüzden bağlantıya geçtiğini öne sürdü.

Ç.A., öğrencisine şarkıyı edebi manada incelemek hedefiyle attığı mazeretini öne sürerek, şöyle konuştu:

'Alkolün de verdiği tesir ile laf lafı açtığından mevzu dağılarak bu noktaya kadar geldi. E.N.T.'den sonra ismini bilmediğim 5-6 kişi ile kurs sebebi ile irtibata geçecektim. Bana sormuş olduğunuz 'yavrum', 'kızım', 'fıstık', 'öptüm' halindeki hitapları ben sınıfta daima kullanmaktayım. Mağdur çocuğun sözündeki beyanlara katılmıyorum, ben tüm öğrencilerime bu halde konuşmaktayım.Her öğretmenin öğrencilere yaklaşımı farklıdır. Ben de samimi bir öğretmen olarak derslerimi bu halde işlemekteyim ve öğrencilere yaklaşımım bu haldedir. Tekrar bana sormuş olduğunuz yazışma içeriklerinde ‘Sen istiyor musun kimseye söylemeden yaşamak?’ ‘Ya o denli ya bu türlü istiyorsan yaz’ biçimindeki yazışmaların E.N.T.'nin de bulunduğu kümedeki öğrencilerin huzursuz gördüğümden, bana içini dökmesi için söyledim. Ben üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, ben hiçbir formda E.N.T.'ye cinsel tacizde bulunmadım. Yanılgımı kabul ediyorum fakat cürmü işlemedim.'

İddianamede, öğretmen Ç.A.'nın öğrencisi E.N.T.'ye 'Bir müzik tut' isimli şarkıyı attıktan sonra yaptığı yazışmalar şu biçimde yer aldı:

• Ç.A.:  Dinle yavrum, sevdiğine atarsın tahminen.

• E.N.T.: Sağ olun hocam

• Ç.A.: Yorumun olursa müziğe dair at gitsin

• E.N.T.: Tamam hocam (Gülen hız emoji)

• Ç.A.: Peki, sana asla inanmasam da yeniden de beklerim

• E.N.T.: Anlamadım hocam

• Ç.A.: Anlamaman kâfi, ben anladım merak etme, uygun geceler yavrum

• E.N.T.: İyi geceler hocam

• Ç.A.: Sadece bir şey soracağım. Hiç mi bir şey anlamadın?

• E.N.T.: Anlamadım hocam valla- Ne anlamam gerekiyordu?

• Ç.A.: Tamam yavrum sen uyu. Güzel geceler. Bazen insan sever o da sen de kalsın

• E.T.: (Bazen insan sever kısmını mesaj yaparak) Hocam ben anlamıyorum şu an

• Ç.A.: Boş ver, âlâ geceler yavrum sen istiyor musun kimseye söylemeden yaşamak? Ya o denli ya bu türlü. İstiyorsan yaz.
İddianamede öğretmenin, saat 00.58'deki yazışmalarında, 'özel yazacaksan yaz ancak asla genel olmasın' halinde ısrarcı olduğu belirtilerek, 'Yazışmalar ve yazılan saat dikkate alındığında içeriklerin öğrenci-öğretmen münasebeti içinde kalan diyaloglardan olmadığı, şüphelinin öğrencisine ilgisinin olduğu ve bu ilgiye karşılık beklediğinin açıkça muhakkak olduğu, müştekinin bu yazışmalardan rahatsız olduğunda ve reaksiyon verdiğini anladığında ise kimseye söylememesi konusunda baskı kurmaya çalıştığı, yazışmaların taciz boyutunda olduğu ve bu hareketleri cinsel saikle işlediğinin anlaşılmıştır. Bu haliyle soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdir sonucunda, şüphelinin atılı eğitici ve öğretici bireyler tarafından çocuğa karşı cinsel taciz hatasını işlediği, kâfi kuşkuya tüm evrak kapsamında ulaşılmıştır' ifadelerine yer verildi.