Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğretmen Hakkında Bilgi

Öğretmen Hakkında Bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Öğretmen Hakkında Veri
Öğretmenlik eğitim ve öğretim kurumlarında öğrencilere istenilen seviyede bilgi, hüner ya da bir sanatı, tekniği öğretme mesleği Bu mesleği icra eden kimseye öğretmen, muallim (eski) veya öğretmen adı verilir

Öğretmenlerin Yetişmeleri
Öğretmenlik mesleğine hazırlık genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyonla sağlanır

Vaktiyle, öğretmen okullarında (köy enstitüleri, köy hoca okulları) yetişen ilkokul öğretmenleri; eğitim enstitülerinden çıkan ortaokul öğretmenleri; yükseköğretmen okullarıyla üniversitelerin edebiyat ve fen fakülteleri açıklanmış dallarında okuyan ve öğretim lisansı almak için iş bakımından gerekli ilave dersleri ( didaktik,pedagoji tarihi, pedagojik formasyon,psikoloji) görebilen üniversite mezunlarından

Ulusal Eğitim Bakanlığı hizmetine geçen lise öğretmenleri,Memurluk Kanunu'nun kapsamına girerdi Günümüzde ise hoca yetiştirme görevini, üniversitelerin ilgili Eğitim Fakülteleri ile Teknik Eğitim Fakülteleri üstlenmiştir

Öğretmenler, bakanlığın hazırlattığı yönetmeliklere uygun olarak, yetişmelerinin kendilerine sağladığı imkânlar çerçevesinde okullarda atama alırlar

Hoca Görevleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliklerine kadar genel olarak öğretmenlerin görevleri şunlardır

Kendilerine bahşedilen ve yetkili sayıldıkları dersleri okutmak,

Okuttukları derslerle ilgili uygulama ve deneyleri yerine getirmek,

Bağımsızlık alıştırma saatlerinde öğrencileri kaçamak bakmak,

Ders dışarıda okulun

eğitim, öğretim ve idare işlerine bulunma,

Kanun, yönetmelik ve emirlerle saptama edilen ödevleri gerçekleştirmek *

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt