Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğretmen Nöbet Yönetmeliği

Öğretmen Nöbet Yönetmeliği
0
180

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hoca Nöbet Yönetmeliği

Madde 23 Nöbet, okullarda hoca sayısı göz önünde bulundurularak mektep müdürü tarafından hazırlanan nöbet çizelgesine tarafından, eğitim günü süresince tutulur Hizmet süresi bayanlarda 20, erkeklerde 25 yıl ve daha fazla olan öğretmenler ile hamile öğretmenlere, doğum yapmasına 3 ay kala ve doğumdan sonradan altı ay nöbet görevi verilmez Okul müdürü ihtiyaç duyduğunda, 20 ve 25 yılını dolduran öğretmenlere de nöbet görevi verebilir
Öğretmenler, görevli bulundukları okullarda nöbet tutarlar Nöbetçi öğretmenin görevleri şunlardır:
a) Eğitim ve idare işlerinin uyumlu olarak yürütülmesinde okul yöneticilerine tezgâhtar olur
b) Jurnal eğitim faaliyetlerini takip eder ve bu konuda zorunlu tedbirleri alır
c) Isıtma, elektrik ve sıhhî sistemlerin çalışıp çalışmadığını, temizliğin yapılıp yapılmadığını, her türlü yangın tehlikesini önleyici tedbirin alınıp alınmadığını yoklama eder
d) Jurnal erzakın ambardan çıkarılmasında ve okula gelen erzakın muayenesinde hazırlanmış bulunur
e) Umulmadık olaylar karşısında gerekli tedbirleri alır ve durumu ilgililere bildirir
f) Herhangi bir sebeple görevine gelmeyen öğretmenlerin yerine eğitim etkinliklerini yürütür
g) Nöbetçi öğretmen, okulun çalışma süresinden yarım saat önce okulda bulunur ve egzersiz süresinin bitiminden yarım saat daha sonra gerekli kontrolleri yaparak nöbetini bitirir
g) Okul Nöbet Defterine manâlı olayları ve aldığı tedbirleri yazan ve imzalar
(Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği m 23 )
b ) İlköğretim Kurumlarında

Nöbetçi Öğretmenlik

Madde 82 Öğretmenler, okulun bina ve tesisleri ve öğrenci mevcudu, yatılı gündüzlü adi ya da ikili öğretim gibi durumları göz önünde bulundurarak okul müdürü göre düzenlenen nöbet çizelgesine kadar olağan öğretim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutarlar Hoca pat diye pozitif okulda derse giriyorsa maaşını aldığı okulda, ücret aldığı okulda hiç dersi yoksa en çok dersinin bulunduğu okulda nöbet tutar Hizmet süreleri bayanlarda 20 erkeklerde 25 hizmet yılını ve daha fazla olan öğretmenler ile hamile öğretmenlere doğumuna üç ay kala ve doğumdan daha sonra altı ay nöbet görevi verilmez Ancak 20 ya da 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlerin sayıca artı olduğu okullarda gereksinim duyulduğunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir

(İlköğretim Kurumları Yönetmeliği m 82 )

Madde 58 Öğretmenlerin eğitim işlerinde ödevleri şunlardır:
a) Öğretmenler; haftada bir gün nöbet tutarlar Öğretmen sayışı elverişli olmayan okullarda okulun nöbetçi öğretmensiz kalmaması için nöbet işleri okul müdürü kadar uyarınca ayarlanır

(Lise Ortaokullar Yönetmeliği m 58 )

Madde 59 Okullarda nöbet birinci dersten yarım saat önce başlar, aralıksız devam ederek son dersten 15 dakika sonra biter

(Lise Ortaokullar Yönetmeliği m 59 )

Madde 60 Birkaç okulda görevli olan öğretmen, maaşım aldığı okulda nöbet miktar Valilik zorunlu görürse, öğretmenin nöbet tutacağı okulu değiştirebilir

(Lise Ortaokullar Yönetmeliği m 60 )

Madde 61 (Öbür: 31011994 2400 sTD) Okulun yapı ve tesisleri, öğrenci mevcudu yatılı, gündüzlü, adi veya ikili öğretim gibi durumları göz önünde bulundurularak; öğretmenler, okul müdürü tarafından düzenlenen nöbet çizelgesine kadar, adi öğretim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutarlar Hoca pat diye fazla okulda derse giriyorsa maaşım aldığı okulda, ücret aldığı okulda hiç dersi yoksa en çok dersinin bulunduğu okulda nöbet tutar Hizmet süreleri bayanlarda 20, erkeklerde 25 sene ve daha fazla olan öğretmenler ile hamile öğretmenlere doğumuna 3 ay kala ve doğumdan sonradan 6 ay nöbet görevi verilmez Fakat, 20 ya da 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlerin sayıca pozitif olduğu okullarda ihtiyaç duyulduğunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir

(Lise Ortaokullar Yönetmeliği m 61 )

Madde 62 Nöbetçi öğretmenin ödevleri şunlardır:
a) Okulun eğitim ve öğretim işlerinin ahenkli olarak yürütülmesini temin etmek, öğrencilerin bireysel sorunlarıyla ilgilenerek zorunlu yardımlarda bulunmak,
b) Sabah sobaların yakılıp yakılmadığını, akşamları sobaların ateşlerinin alınarak söndürülüp söndürülmediğini ve sabahleyin temizliğinin yapılıp yapılmadığını kontrol etmek, eksikleri varsa tamamlatmak,
c) Bahçede, koridorda, sınıflarda ve okulun öteki yerlerinde yer alan öğrencilere
gözcülük etmek (Birkaç nöbetçi öğretmen bulunursa müdür kadar meslek bölümü yapılır),
d) Öğretmeni gelmeyen sınıfta bulunmak

(Lise Ortaokullar Yönetmeliği m 62 )

Madde 65
Nöbetçi öğretmenler, öğrencilerin güvenliğini sağlayacak önlemleri edinmek ve kontrol etmekle görevlidir
(Özel Okullar Çerçeve Yönetmeliği m 65 )

Okul Pansiyonlarında :

Madde 10 (Öbür 25072001 tarih ve 24473 sayılı Resmi Gazete )
Belletici öğretmenlerden nöbet tutacaklar mektep yönetimince belirlenir Nöbet 24 saat sürer Nöbetçi belleticiler gece pansiyonda kalırlar Diğer belleticiler ise olanaklar ölçüsünde isterlerse pansiyonda kalabilirler Hanımefendi belletici öğretmenlere, istemeleri halinde hamilelik süresi içinde ve doğum ardından bir sene süreyle nöbet görevi verilmez
Belleticilerin nöbetçi olduğu günlerdeki başlıca görevleri şunlardır

1
Pansiyonlarda kalan öğrencilerin ders saatleri dışında eğitimleri ile ilgilenmek,
2
Öğrencilerin egzersiz zaman ve yerlerinde, etüdlerde sessizce ders çalışmalarını sağlamak ve gerektiğinde onların çalışma esnasında derslerde karşılaştıkları güçlüklerin çözümüne yardım etmek,
3
Öğrencilerin jurnal zaman çizelgelerini göstermek ve gece bekçilerini teftiş ederek gereken direktifleri devretmek,
4
Yemekhane ve yatakhanelerde öğrencilerin başında bulunarak zamanında yatıp kalkmalarını, ahenkli bir şekilde yemek yemek yemelerini karşılamak,
5
Çamaşır yıkama ve banyo işlerinin vaktinde ve düzenli olarak yapılmasını temin etmek,
6
Etüd aralannda öğrencileri gözetimi altında bulundurmak,
7
Etüdlerde kontrol gerçekleştirmek, denetleme pusulalarını ilgili müdür yardımcısına atamak,
8
Hastalanan öğrencilerin durumunu nöbetçi öğretmen ve idarecilere anlatmak,
9
Pansiyonla ilgili hizmetlerin mektep idaresince saptama olunan iç direktif hükümlerine göre yürütülmesini karşılamak,
10
Pansiyona gelen ve gidenlerin kim olduklannı öğrenip, durumları ile ilgilenmek,
11
Pansiyon eşyasının meydanda kalmamasına dikkat etmek, ilgililerin haberi olmadan eşyanın mektep dışına çıkanlmasını durdurmak,
12
Pansiyon nöbet defterine nöbeti ile ilgili hususları yazmak,
13
Gündelik yiyeceklerin tartılarak ambardan tabelâya tarafından çıkarılmasında, dıştan gelen yiyeceklerin muayenesinde hazır bulunmak,
14
Manâlı disiplin olaylarında durumu mektep idaresine zamanında duyurmak ve kendisine bahşedilen öteki görevleri yerine getirmek

(Mektep Pansiyon Yönetmeliği m 10 )
Öğrenci Yurtları :
Nöbet Hizmetleri

Madde 30 Hizmete açık bulundukları sürece, kurumlarda günün her saatinde sorumlu bir idareci bulunması mecburidir Kurumlar için düzenlenecek aylık idare nöbet çizelgeleri, her ayın birincil haftası içinde kurumun bulunduğu yerdeki en büyük yöneticilik amirliklerine gönderilir Çizelgenin bir örneği de kurum ilan tahtasına asılır Kurum görevlilerinden diğer bir kimseye nöbet görevi verilemez *