Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğretmen Öğrenci Skeçleri

Öğretmen Öğrenci Skeçleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Öğretmen ve Öğrenci Skeçleri
Öğretmenler Günü İçin Gülünç Skeç
Öğrenci ve Öğretmen Skeçleri

(Öğretmen uçuk bir tiptir) Öğretmen derse gelmeden önce öğrenciler kendi aralarında konuşmaktadır Plan yapmaktadırlar

I Öğrenci: Bugün hiç keyfim yok aslanım ya

II Öğrenci: Meraklanma birazdan keyifleniriz (Güler Mümkünse Aykırı bir tebessüm)

III Öğrenci: Ödev yaptınız mı lan?

II Öğrenci: Saf olma oğlum tayin yapılır mı nolcak kafalarız şu anda hocayı

I Öğrenci: Bugün hocayla uğraşmayalım be

III Öğrenci: Hocayla uğraşmasak ne olacak oysa Nasıl olsa o bizimle uğraşacaktır

I Öğrenci: Eh Görelim bakalım

(biraz sonradan hoca oynayarak içeri girer) Çocuklar hocaya bakar şaşırır Sonra hocaya uyup onlar da oynamaya başlarlar Hoca kendine gelir Bir vakit çocukların bu halini izler İzledikçe kızar, bağırır:

Öğretmen: Kesin ulan bu ne rezillik böyle noluyor burada? Hoca böyle mi karşılanır? Haylaz herifler oturun yerinize

II Öğrenci:Ama hocam baktık fakat neşeniz yerinizde sabah sabah oynuyorsunuz biz de size uyduk

Hoca: Neyyyy! Bak bak bak diğer taraftan kötüleme ediyor Ben oynuyor muşum Öğretmen derste oynar mı densiz?
II Öğretmen: Peki hocam oynamıyordunuz Biz kendi kendimize oynuyorduk

III Öğrenci(öğretmenin yüzünde izler vardır): Öğretmenim yüzünüze noldu?

Öğretmen: Püsü cırttı

I: öğrenci: Noldu hocam noldu?

Öğretmenüsü cırttı oğlum püsü cırttı Akşam saati kurdum, yattım Sabaha karşısında saat çalmaya başladı Saati kapatayım diye elimi attım Mauuuuuk diye bir ses geldi Meğerse benim püsü saatin yanında yatmışımış Ben de onu avcuma alınca korktu Yüzümü bu ülkü getirdi işte

Öğretmen: (Öğrencilerin tümü aynı anda gülerler) Muhakkak lan soytarılar Oturun yerinize

II Öğrenci: Öğretmenim öğretmenler gününüz kutlu olsun Hediye alamadım geç kalıyom diye ama bari parasını vereyim der 1 lira uzatır

Hoca: Eh napalım böyle de kabul edelim bari Sağol oğlum

II: Öğrenci: (Bekler)

Öğretmen: eeeee Ne bekliyorsun?

II Öğrenci: Paranın üstünü

Öğretmen: Ne üstü oğlum?

II Öğrenci: Hediye 50 kuruştu hocam ben size 1 lira verdim verin 50 kuruşumu

Hoca: Elini cebine atar Işlenmiş tamamlanmış al 50 kuruş sana Otur yerine der

Öğretmen: (hoca yoklamayı alır Defteri yazan )

I Öğrenci: Nerde lan malzemeler?

II Öğrenci: (Cebinden bir paket çıkarır İçinde zeytin, simit ve kaynamış yumurta vardır) Sıranın üzerine örtü sererler ) Yumurtaya bak yumurtaya Sabahleyin bizim celfin yumurtladı kaptım geldim

III Öğrenci: Oyyy oyyy oyyy simit de çıtır çıtır (Öğretmenin dikkatini oraya çekerler) Yiyecekleri yemeğe başlarlar

Öğretmen: Noluyor lan orda?

II Öğrenci: Hiç hocam Acıktık da Bir şeyler atıştırıyoruz Sen de gel buyur hocam karnın aç duruyor

Öğretmen: Eh bi tadına bakim bari

I Öğrenci: Diğerlerine) Buldu beleşi tok olsa da yer bizim hoca valla

Öğretmen: (Bir yandan atıştırır)Sahiden kahvaltı yaptım ama sırf hatrınız için yiyom haBu arada ödevleri de çıkarın bi yandan yiyelim bi yandan da teftiş edeyim ben Bu söz üstüne çocukların iştahı Kaçar

III Öğrenci: Boğazına bir şey kaçar) Aman hocam ağzımızın tadını bozma ne güzel yiyoruz işte şurda ne ödevi yaaaa

Öğretmen: Çıkarın çıkarın denetim edecem yapmadınız mı yoksa?

I Öğrenci: Hocam hiç sorma

Öğretmen: Noldu oğlum

I öğrenci: Acıklı olur Anlatması çok güç hocam Bir bilsen ne değin acı, ne değin acı

Hoca: Anlatsana oğlum noldu?

I Öğrenci: Babaannem hocam (Bağıra Bağıra ağlamaya başlar sümkürür)

Öğretmen: Noldu oğlum babaannene

I Öğrenci: Domuz gribi oldu Evde ateşler içinde yatıyor Yemeden içmeden kesildi hocam Köye gitmişti geçen Bizim köyün yükseklerinde yaşayan domuzlar inmiş aşağıya Bulaştırmışlar neneme gribi bir görsen nasıl hapşuruyor nasıl hapşuruyor Getti koskoca kadın gettiiii

Öğretmen: Tamamlanmış oğlum tamamlanmış Ağırbaşlı ol Hoca aniden bir şeyi hatırlamışçasına irkilir Bi Dakka Bi Dakka Kim hastalandı demiştin

I Öğrenci: Babaannem

Öğretmen: Oğlum senin babaannen 2 hafta önce ölmemiş miydi ? O yüzden atama yapmamıştın ya

I Öğrenci: (Eyvah) Şeyyyy öğretmenim o ölen babamın babaannesiydi Bu haftada benimki hastalandı (Acıklı olur) Ya hocam hayat böyle işte Birini daha yeni yollamışken, öbürü de tutturdu ben de gidecem diye

Öğretmen: (Üzülür, üzgün olur, çocuğun boynuna sarılır Çocuğu hafifçe iter )

Noluyor lan ne bu laubalilik! Ödevini yapmıyorsun dahası şaklabanlık ediyorsun Otur yerine Sıfır

(Öteki öğrenciler kahkahalarla gülerler

ÖğretmenIIÖğrenciye döner) Sen niçin yapmadın bakim ödevini?

II öğrenci: Valla hocam elektrikler kesildi yapamadım

Hoca: Heh Bizim evde de lağım tıkandı jurnal planı yapamadım (Daha Sonra irkilir) Oğlum bu olağan bahaneler bayatladı artık bunları biz öğrenciyken bile yutmuyordu öğretmenler otur yerine sıfır

(Diğer öğrenciler gülerek dalga geçerler)

Hoca: (üçüncü öğrenciye yönelir) Sen yaptın mı ödevini bakim?

III Öğrenci: (sırıtır Diğerlerin dönerek) Bakın şimdi der Hayır yapmadım hocam lakin bir sor bakim niye yapmadım (hoca öylece bakar) Sor hocam sor bakim niçin yapmamışım?

Hoca: (meraklanır) Niye yapmadın?

III Öğrenci: Derhal hocam karşı mahalle ile maçımız var Cumartesi antrenmana çıktık ast taktikler araştırmalar falan Eeeee alt kayda değer maç hocam Fener Galatasaray maçı bizimkinin yanında gazozuna maç gibi kalır tabi

Hoca: Allah Allah Eeee Anlat

III Öğrenci: Pazar günü maç saati geldi çıktık maça ben ayrıca teknik direktör hem kaptanım ayrıca sol bek oynuyorum hem hakemim bir yanlamasına da forvete destek veriyorum

Hoca: Devam et oğlum maça geç (Heyecanlanır)

Öğrenci: (ortaya geçer) Hocam arkadaş topu bana verdi bir çalım ona attım sonra rakip defanstan ard ardına on beş oyuncuyu geçtim baktım kaleciyle aleyhinde karşıyayım

Öğretmen: Vur oğlum beygir golü artık

III Öğrenci: Olmaz hocam böyle kolay gol atmak bize yakışmaz Döndüm geri baktım üç sıkı savunma oyuncusu üstüme geliyor Üçünü ansızın çalımladım bizim sahaya dürüst gidiyorum oysa biri seslendi yanlış kaleye gidiyorsun lan salak dedi arkadaş döndüm ordan baştan bir çalım bir çalım daha kaleciyle aleyhinde karşıyayım bir çalım da kaleciye (Öğretmen de öğrenciyle beraber maçtaymış gibi çalım atmaya başlar)

Öğretmen: Gooooooooool goooooooooool?

III Öğrenci: Ne golü hocam ne golü?

Öğretmen:eeeee kaleciyi de çalımladın atsana gölü oğlum?

III: Öğrenci: Valla hocam o gazla dayanamadım Kaleye de attım bi çalım ve tabi auta gitti top

Öğretmen: Tüh yazık olmuş

III Öğrenci: Eh işte hocam maçı böyle kaybettik Ben de o moral bozukluğuyla gittim eve yattım Uyandım okula baskı yetiştim valla

Hoca: aferin oğlum iyi fakat okula geç kalmamışsın der sırtını sıvazlar (Çocuk arkadaşlarına pişkin pişkin bak nasıl yutturdum derken hoca çocuğun sırtına bi tokat atar ) Geç yerine şaklaban herif der Otur Sıfır der (Diğer öğrenciler kahkahayı koparır)

Hoca: Eveeet geçelim dersimize Nerde kalmıştık?

II Öğrenci: Hocam en son toplama işlemindeydik Benim kafam karışmıştı Bi soru sormuştum bütün dayak yiyecektim Zil çaldı Size çok kırgınım hocam

Hoca: Noldu oğlum anlatsana?

II: Öğrenci: kırgın numarası yapar Sırtını döner omuz silker) valla hocam çok kırgınım söylemem

Öğretmen: Hadi söyle oğlum meraklandırma insanı

II öğrenci: Hocam geçen birleştirme işlemini anlatıyordunuz Dediniz ama beş ile beşi toplarsanız on eder Hazır inandık Daha Sonra altı ile dördü topladınız Tekrar on etti Eh dedik hadi hocamızın hatrı var buna da inandık Üç ile yediyi topladınız bilin bakalım yeniden kaç çıktı? (pişkin pişkin hocaya bakar)Tekrar on dediniz hocam yaaaa Bizimle dalga mı geçiyorsunuz hocam ya? Bitmiş matematiğimiz kötü olabilir fakat bu hiçbir şey bilmiyoruz anlamına da gelmez Yani bu değin da cahil zannetmeyin bizi hocam fazla kırıldım teessüf ederim

Öğretmen: Hasbinallah Oğlum ne diyeyim ben size yirmi dokuzdan dokuz çıkıyorsunuz yirmi buluyorsunuz benden sınıf geçeceksiniz

I öğrenci: haklısınız hocam yirmi dokuzdan dokuz çıkınca yirmi kalır mı hiç? Benim matematiğim çok iyi

Hoca: Gel bakim sen buraya benim zeki oğlum gel Tahtaya bir üçgen çizer iki köşesine rakam yazan bir köşeye x yazan X ’i bul bakalım oğlum Der

III Öğrenci: Parmağıyla X ’i gösterir işte hocam X burada der

Öğretmen : Bravo oğlum işte böyle der Derhal bana g ile başlayan üç sözcük kur bakim

Öğrenci: G ile mi hocam?

Öğretmen: Evet G İle

Öğrenci: Şu bildiğimiz G ile ha tamamlanmış Şey eeee Gavun, garpuz, gabaaaaak

bu sırada kapı çalar

(İçeriye giren birinci öğrencinin babasıdır Hoca müfettiş geldi zanneder)

Veli: Elini arkaya bağlamıştır İyi dersler hocam der

Hoca: (Seyirciye döner Yazık müfettiş geldi Tavuk da yok napacaz derhal? Der) Düğmesini ilikler velinin yanında yaklaşır efendim güzel geldiniz der

Veli: hoş bulduk napıyorsunuz hocam der

Öğretmen: Matematikten bir problemi çözüyorduk efendim der

Veli: Ohhhh ne hoş ne güzel (Sıranın üzerine bakar) Kahvaltı mı üretilmiş burada kahvaltıyı kim yaptı bakim? Der

Hoca: Vallahi ben yapmadım efendim çocuklar yapmışlar ben gelmeden önce der

Veli: Ne iyi yapmışlar canım keşke siz de yapsaydınız Sabahtan sabahleyin aç karnına ders anlatılmaz oysa der Efendim fazla sık gelemiyorum okula fakat size güveniyorum çocuklara en iyi eğitimi verdiğiniz konusunda şüphem yok

Hoca: Aman canım pek sık sık gelmeyin alt ne işiniz var? Malum yoğunsunuz fakat meraklanmayın biz burada eksiksiz çalışıyoruz

Veli: Aman efendim mahçup ediyorsunuz bizi Benim oğlan demişti bir hocam var diye ama bu kadarını da beklemiyordum

Hoca: Sizin oğlan mı? Nereden tanıyor beni?

Veli: Kendisi burada Öğrenciniz olur Ben Ahmet ’in (I Öğrencinin) babasıyım

Öğretmen: Ne sen müfettiş yok misin?

Veli: Değil canım kasabım

Öğretmen: Kasap mı? Etin kilosu kaç lira oldu?

Veli: 20 lira efendim haberiniz değil mu?

Hoca: Nerden olsun ben en son et aldığımda 5 liraydı Epey süre geçmiş aramak der gülümser

Veli: Çok şakacısınız Neyse bizim çocuğun durumu nasıl?

Öğretmen: Oğlunuz derste fazla konuşuyor

Veli: O da bi şey mi efendim? Siz onun annesini görseniz evlendiğimizden beri hiç susmadı ömrümü yedi valla hocam

Öğretmen: Efendim çocuğunuz hiç ders çalışmıyor sürekli tembellik gerisinde geçen yazılmış yaptım arkadaşı 3 soruya bilmiyorum yazmış kendisi de ‘ben de bilmiyorum ’ yazmış Ona dek kopya çekiyorlar yani

Veli: Vay haylazlar vayyy iki kişi kafa kafaya verdiniz bir soruyu yapamadınız mı? Siz merak etmeyin hocam ikisinin de kulağını çekerim ben bi dahaki yazılıda içten yaparlar

Hoca: (Şaşırır)

Hoca: Ayrıca ödevlerini de yapmıyor Yaptığında da yanlış yapıyor Geçen bi harita ödevi verdim İstanbulu İç Anadoluda göstermiş

I Öğrenci: Hocam o haritayı babam çizmişti Ben askerde haritacıydım getir ben çizerim dedi

Veli: Sus ulan eşek tip Hocam bizim oğlan çok şakacıdır da

Hoca: Ya bilmez miyim

Veli: Neyse ben müsaade isteyim hocam sizleri daha artı meşgul etmeyim Ast bir velinin çocuğunun durumunu öğrenmek için arada bir ziyarete gelmesi gerekir yok mi hocam

Hoca: Allah aşkına çocuk 5 sınıfa geldi birincil kere yüzünüzü gördük Bu mu duyarlık

Veli: Pek demeyin hocam ya hiç gelmesem napardınız?

Öğretmen: Evet haklısınız

Veli: Hadi bana müsaade hocam iyi dersler çocuk size itimat eti senin kemiği benim

Öğretmen: Derisi senin kemiği benim desen daha iyi olurdu Baksana çocuk bir cilt bir kemik

Öğrenciler: Gülerler

Veli: Çok şakacısınız Ben kaçtım hadi iyi dersler

Hoca: Sağolun güle güle efendim Evet çocuklar nerde kalmıştık

III Öğrenci: Diğerlerine :Bak derhal nasıl kaynatıyom dersi Şey hocam siz vaktiyle güreşiyormuşsunuz Bize güreşle ilgili anınızı anlatıyordunuz

Öğretmen: (Şaşırır Bozuntuya vermez) Heh şu anda hatırladım Bi gün yeniden dağda geziniyom Karşıma bi ayı çıktı

Öğrenciler: Allah Allah

Hoca: (Heyecanlanır) Ayı beni görünce başladı peşreve (Öğretmen peşrev çekmeye başlar) 2 saatlik bi peşrevden daha sonra tutuştuk güreşe Ayı bana bi sarıldı omuzladığım gibi çaldım ayıyı yerde derken boğuşuyoruz Al ha vur ha al ha vur ha Ayıyla bütün üç gün güreştik Yenişemedik Ayı sağol hocam dedi Selamlaştık gitti

(Bu sırada içeri genç, iri yarı, vahşi saba biri girerAdı Abdullahtır)

Abdullah: (Gayet sert biçimde): Selamün aleyküm

Hoca: Aleyküm selam

Abdullah: Ben öğretmeni arıyordum

Hoca: Benim buyur ne istedin

Abdullah: Diploma

Hoca: Diploma mı?

Abdullah: Heh diploma alacam ben yarına hazırlanmış olsun gelir alırım işlenmiş mı?

Öğretmen: Kardeşim senin diploma alman için öğrenci olman gerekiyor

Abdullah: Valla ben 15 yıl önce öğrenciydim Bi kaç gün geldim daha sonra bıraktım okulu Derhal diploma lüzumlu oldu Parası neyse veririz Yarına hazırlanmış olsun hoca Anladın yok mi?

Hoca: Kardeşim git işine ya Sana diploma miploma yok Olmak istiyorsan gel otur Hak edersen alırsın

Abdullah: (Kollarını sıvar) Sen derhal bana diploma veriyon mu vermiyon mu öğretmen?

Öğretmen: Vermiyorum ne olacak

Abdullah: Ben almasını bilirim (Der Hocanın üzerine yürür)

Hoca: Ya Allah der başlarlar güreşe azıcık boğuşmadan sonra hoca Abdullah ’ı altına alır Pişmanlık de ulan pişmanlık mi he der

Abdullah: Tövbe öğretmen pişmanlık bırak gideyim bırak kolumu kıracan der Öğretmen Abdullahı bırakır

öğretmen misin külhanbeyi mısın kardeşim hani eğitimde dayak yoktu yaaa diyerek kaçar

Öğrenciler: Şaşırır

II Öğrenci: Hocam siz ne yaptınız ya o adamı nasıl yıktınız ya

Öğretmen: Dedik ya oğlum ayı bile yıkamadı beni inanmadınız mı yahut

Öğrenciler: İnandık hocam inandık

I Öğrenci: Hocaya bak lan kapı gibi adamı acınacak halde etti

II Öğrenci: Oğlum biz bu hocayla uğraşmayalım o adamı paspasa çevirdi bizi salça yapar valla (Zil çalar)

Hoca: Çıkabilirsiniz çocuklar Ödevlerinizi yapmayı unutmayın cilalı mı?

Öğrenciler: Titreyerek bitmiş hocam yapmaz olur muyuz?

II Öğrenci: Geçmiş yılların ödevlerini de yapacaz hocam laf yeter ancak siz kızmayın der korka korka çıkarlar

Öğretmen: (şaşırır)Başını sallar Allah Allah noldu bu çocuklara ya Haaa Ayıyla güreş hikayesini gerçek sandılar illaki saflar Neyse iyi oldu En azından korkup atama yaparlar belki Eh ben de gideyim bundan böyle Geç oldu Hoş Bir Şekilde kalın der Çıkar *