Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıldonumu Hakkında Bilgi

Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıldonumu Hakkında Bilgi
0
110

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıldonumu
Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıldonumu Hakkında

1973 yılında yururluğe giren 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu oğretmenlerin yuksek oğrenim gormeleri zorunluluğunu getirdiğinden, ilkokullara Sınıf Oğretmeni yetiştirilmesi icin 19741975 oğretim yılından itibaren İlkoğretmen Okullarının bir kısmında iki yıllık Eğitim Enstituleri acıldı 1982 yılında yururluğe giren 41 sayılı Kanun Hukmundeki Kararname ile iki yıllık Eğitim Enstituleri Eğitim Yuksek Okuluna donuşturulerek Eğitim Fakultelerine bağlandı Eğitim Fakulteleri olmayan yerlerde de Rektorluklere bağlandı

Eğitim Yuksek Okullarının suresi 19891990 oğretim yılından itibaren dort yıla cıkarıldı Eğitim Yuksek Okullarının bazıları Eğitim Fakulteleriyle birleşti ve bu kurumlar Sınıf Oğretmenliği Bolumunedonuştu Rektorluğe bağlı olan Eğitim Yuksek Okulları da Eğitim Fakultelerine donuşturuldu

Gunumuzde oğretmen yetiştirmede karşılaşılan yetersizlikler ve yaşanan sorunlar, gecmişteki başarılı modelleri anımsamaya, zaman zaman o modellere ozlem duyulmasına neden olmalı ki; oğretmen okullarının kuruluş yıl donumleri duzenli olarak kutlanmaktadır

Similar threads

Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Donumu Şiirleri 1973 yılında yururluğe giren 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu oğretmenlerin yuksek oğrenim gormeleri zorunluluğunu getirdiğinden, ilkokullara Sınıf Oğretmeni yetiştirilmesi icin 19741975 oğretim yılından itibaren İlkoğretmen Okullarının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıldonumu Oğretmen Okullarının Kuruluşu Oğretmen Okullarının kuruluş yıldonumu her yıl 16 Mart tarihinde kutlanır II Mahmut doneminde, 1838 yılında, cocukların “ruşt (erginlik) yaşına kadar okuyabilmeleri icin Ortaokul duzeyinde Ruştiyeler acıldı Cocuklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Hakkında 1973 yılında yürürlüğe giren 1739 sayılı Ulusal Eğitim Esas Kanunu öğretmenlerin yüksek öğrenim görmeleri zorunluluğunu getirdiğinden, ilkokullara Sınıf Öğretmeni yetiştirilmesi için 19741975 öğretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıldonumu ne zaman kutlanır Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıldonumu Oğretmen Okullarının Kuruluş Yıldonumu her yıl 16 Mart'da kutlanırBiz de oğretmenlik ruhunun kazandırıldığı, oğretmen yetiştirmede niteliğin onemsendiği 155yıl once başlatılan ve uzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Öğretmen Okullarının Kuruluşu Hoca Okullarının Kuruluş Sene Dönümü Tarihi 2010 Öğretmen Okullarının Kuruluş Sene Dönümü 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü hakkında genel bilgiler 1838 yılı,II Mahmut döneminde çocukların erginlik yaşına kadar okuyabilmeleri nedeniyle Ortaokul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt