Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oğretmen performans sistemi bu yıl uygulanmayacak

Oğretmen performans sistemi bu yıl uygulanmayacak
0
123

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla illere gonderilen yazıda, 17 Nisan 2019 tarihinde yayımlanan MEB Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliği'nin 54'uncu maddesinde 6 Temmuz 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 10 Kalkınma Planı'nda, kamuda performans değerlendirmesinin gercekleştirilmesi hedefi doğrultusunda oğretmen performans değerlendirmesine yer verildiği hatırlatıldı
h 4PERFORMANAS DEĞERLENDİRMESİ Bu kapsamda, 20192019 eğitim oğretim yılında oğretmenlerin okul mudurleri tarafından performans değerlendirmesine tabi tutulduğu ifade edilen yazıda, performans değerlendirmesini takiben kurumlardan elde edilen geri bildirimler doğrultusunda kurum mudurunun tekli değerlendirmesi yerine coklu veri kaynağına dayalı performans değerlendirme sistemine gecilmesi yonunde calışmaların başlatıldığı aktarıldı
h 4PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ GUNCELLENİYOR Aynı surecte Devlet Personel Başkanlığı tarafından coklu değerlendirmeye dayalı 'Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yonetmelik Taslağı'nın hazırlandığı aktarılan yazıda, gercekleştirilen bu calışmalara bağlı olarak MEB tarafından coklu veri kaynağına dayalı değerlendirmeyi esas alan oğretmen performans değerlendirme sistemi guncelleme calışmalarına başlandığı anlatıldı
imagesogretmenperformanssistemibuyiluygulanmayacak5af29eb5f1c73
Yeni taslak icin şu değeerlendirilmede bulunuldu,
h 4TASLAĞA YENİ BİCİM VERİLECEK Soz konusu surecte hazırlanan taslak yonetmelik ve değerlendirme formları ile ilgili olarak, eğitim kolunda calışan sendikalardan ve Yuksekoğretim Kurulu aracılığıyla universitelerden goruş istenmiştir Bugune kadar eğitim kolunda calışan 5 sendikadan ve 55 universiteden taslak yonetmelik ile ilgili goruş gelmiştir
Universitelerden ve sendikalardan gelen goruşler, uzmanlarımızca analiz edilmektedir Analiz calışmaları tamamlandıktan sonra taslak yonetmelik paydaş goruşlerine sunulacaktır Paydaş goruşleri geldikten sonra oğretmen ve idarecilerimizi davet ettiğimiz bir calıştay ile soz konusu taslağa son hali verilecektir ifadelerine yer verildi
imagesogretmenperformanssistemibuyiluygulanmayacak5af29eb639a77
h 4CALIŞMALAR BİTTİKTEN SONRA PERFORMANS ANALİZİ YAPILACAK Universitelerden goruşlerin gelmeye devam ettiği aktarılan yazıda, analiz calışmalarının bitmemesi nedeniyle yururlukteki MEB Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliği'nin 54 maddesi gereği kurum mudurleri tarafından 20192019 eğitim oğretim yılında yapılması gereken oğretmen performans sisteminin, calışmalar tamamlandıktan sonra değerlendirileceği acıklandı