Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öğretmene Devamsızlık Takibi

Öğretmene Devamsızlık Takibi
0
122

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ulusal Eğitim Bakanı Dinçer'den öğretmenleri şaşırtacak bir haber geldi

Ulusal Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 eğitim modelinin sorunsuz devreye girmesi için hazırlıkları hızlandırdı Valiliklerden takviye isteyen Ulusal Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin rapor almalarının kontrol edilmesini istedi Dinçer, 'İlk gün birincil dersten, son gün son derse kadar öğretmenlerimiz okulda olmalı' dedi

'İlk gün ilk dersten son gün son derse kadar öğretmenlerimiz okulda olmalı' diyen Bakan Dinçer, valilerden devamsızlıkları takip etmelerini istedi

Bir vakit önce Ankara'da gerçekleştirilen 'Valiler Toplantısı'nda beklentilerini dile getiren Dinçer'in tespitleri, toplantıya ilişkin rapora da yansıdı Dinçer'in mesajlarından satırbaşları şöyle:

İNANIN BAŞIM EĞİK GEZDİM

Eğitim konularına biz sahip çıkmazsak, çözme şansımız olmayacak Her hafta bir okulumuza uğrayınız Öğretmenlerimizin hatırını sorunuz, müdürümüze 'Ne derdiniz var?' diye bir sorunuz

Öğretmenlerin rapor almalarını ciddi şekilde peşine düşüp takip ediniz Öğretmenin birincil günü birincil dersten, son günü son derse dek sınıfta olacağı bir eğitim sistemi hayal ediyoruz Dünya Bankası rapor yayınladı, inanın kaç gündür kendi kendime başım eğik geziyorum Çünkü raporda, 'OECD ülkeleri içerisinde öğretmenlerin devamsızlık oranı en yüksek ülke, yine rapor alma ve işe gitmeme oranı en yüksek ülke Türkiye deniliyor Öğretmen ve öğrencinin sınıfta olacağı bir eğitim sistemini mutlaka uygulamalıyız

EĞİTİM YAPAMIYORUZ

Biz öbür vesilelerle 19 Mayıs ve 23 Nisan hazırlıkları, üniversite ve SBS hazırlıkları diye az kalsın ikinci yarıdan itibaren okullarımızda önemli bir eğitim yapamıyoruz Mektep idaresi öğretmelerimiz, öğrenciler ve hatta veliler sorumluluklarını ciddiye almalı Kurumsal düzeyde bununla ilgili tedbir alacağız

Lütfen görevlendirme aracılığıyla hiçbir öğretmeni hiçbir yere almayınız Kim, hangi kadroda ise o kadroda öğretmenlik yapsın İl düzeyinde birtakım atamalar yapılacaksa, bu atamaların da çevreden başlayarak merkeze içten yapılmasını istiyoruz Merkezden çevreye doğru yok

Biz, öğretmenlerin öğrencilere ve ailelerine yakın yerlerde, öğretmenlik yaptıkları okullara yakın yerlerde ikamet etmelerini özlem ediyoruz Buna zorlayamayız fakat nasihat edebiliriz

MAKAM ODASI UYARISI

Normalde mektep kütüphaneleri ve sınıflar için yer yoksa lütfen okul müdürlerinin odalarını denetim edin Bizim yaptığımız tespitlere tarafından, okul müdürlerinin o kadar birçok kendilerine tahsis edilen odaları ufak gördükleri için bazı sınıfları bozup makam odası yapmışlar Kimseye statü sembolü olarak kullanacağı oda verme imkanımız değil

Seçme Parça *

858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt