Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

öğretmenin eğitim, beceri ve kişilik özellikleri nelerdir?

öğretmenin eğitim, beceri ve kişilik özellikleri nelerdir?
0
132

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
öğretmenin eğitim, beceri ve şahsiyet özellikleri nelerdir?

Öğretmenlik bazı kişilik özellikleri ile data ve beceriler gerektirir Kişilik özelliklerinin günümüzde öğretilmesi epeyce şiddet görünmektedir, ama maharet ve bilgiler öğretilebilir

Etkin öğretmenlerde bulunması gereken veri ve beceriler konusunda değişik listeler bakmak olasıdır
Örneğin; Reed ve Bergman'ın öne sürdüğü etkin hoca özellikleri incelendiğinde bu özelliklerin birçok öğrenilebilir, öğretilebilir ve değerlendirilebilir özelliklerdir

Hoca yetiştiren kurumlarda yapılmaya çalışılan işte bu öğretilebilir, öğrenilebilir ve değerlendirilebilir data ve becerileri öğretmen adaylarına kazandırmaya çalışmaktadır

Öğretmenlerde bulunması zorunlu olan öğretilebilir, öğrenilebilir ve değerlendirilebilir davranışların neler olduğu konusunda dağıtılmış listeler bakmak olasıdır

Öğretilebilir, öğrenilebilir olan davranışlar etkili öğretmenlerde bulunması gereken özellikler olarak görülmektedir

Etkili öğretmen özelliklerinden bazıları şu şekilde sıralanmaktadır: 1 Öğretim uzmanı, 2 Yönetici, 3 Güdüleyici, 4 Lider, 5 Danışman, 6 Çevre düzenleyici ve 7 Model olarak hoca Bir başka yaklaşıma tarafından ise öğretmenlik mesleği şu boyutları içermelidir *

858,497Konular
981,937Mesajlar
29,945Kullanıcılar
estele4433Son üye
Üst Alt