Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğretmenler Eylemde! Bazı Okullarda Dersler Öğrenci Andı ile Başladı

Öğretmenler Eylemde! Bazı Okullarda Dersler Öğrenci Andı ile Başladı
0
38

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-33ad5ba8d44d5bb2433b5413c1d2b554e6f98420.jpg

Birtakım ilkokullarda, Eğitim İş Sendikası’nın aldığı kararla Andımız'ı okuma aksiyonu bugün başladı. Öğretmenler birinci derse sınıflarda, Öğrenci Andı’nı okutarak başladı.

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine nazaran, Danıştay’ın Andımız’ın okullarda okunmasını yasaklayan kararının akabinde “okunması” için dava açıp kazanan sendikalardan Eğitim-İş harekete geçti.

Eğitim-İş Genel Lideri Orhan Yıldırım, “Sendikamız Merkez İdare Konseyi'nin aldığı karar gereği 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı boyunca her gün derse başlama öncesinde öğrencilerimizle andımızı okuyacağız.” dedi. Sendika kararını hareket defterine de işledi.

Yıllar sonra birinci kere okundu.

Türkiye genelinde bir çok vilayette öğrenciler ve öğretmenler, sınıflarda yıllar sonra birinci defa bugün Andımızı okudu. Birinci ders öncesi, “Öğrenci Andı” okunarak bu sabah başlayan aksiyon, eğitim yılı sonuna kadar sürecek. Öğrenci ve velilerin çok keyifli olduğu bildirildi.

Eğitim-İş Sendikası Merkez İdare Şurası tarafından alınan karar şöyle

• İlkokullarda her gün birinci dersten evvel okunmakta olan Öğrenci Andı'na ait yönetmelik unsuru yönetim tarafından 8 Ekim 2013 tarihinde kaldırılmıştı. Sendika olarak, düzenlemenin iptali için Danıştay nezdinde dava açmıştık. Danıştay 8. Dairesi 2018 yılında lehimize karar vermişti.

• Danıştay 8. Dairesi'nin kararına karşın MEB yönetmelikte düzenlemeye gitmediği üzere Öğrenci Andı'nın okunmasına yönelik de bir adım atmamıştır.

• 1933 yılından beri okullarımızda okutulmakta olan Öğrenci Andı'nın üyelerimiz tarafından 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı boyunca her gün birinci derse başlama öncesinde, kaldırılan düzenlemede olduğu biçimiyle öğrencilerle birlikte okunmasına karar verildi.

858,496Konular
981,835Mesajlar
29,883Kullanıcılar
Ss42ssSon üye
Üst Alt