Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öğretmenler Günü 24 Kasım 1928

Öğretmenler Günü 24 Kasım 1928

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yazı
24 Kasım 1928 Öğretmenler Günü

Öğretmenler Gününün Kısa Tarihçesi
Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır
8 Yüzyıldan itibaren, İslamiyetin kabul edilmesiyle birlikte Uygur alfabesi bırakılarak Arap alfabesine geçilmiştir

Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonradan, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran ulu önder Atatürk, askeri idareli, sosyal ve kültürel alanlarda çoğu yeniliği başlatmıştır Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur
Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazan sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır

24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Irk Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir

Halk Müziği Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

İnsan, dünyaya geldiğinde, daha bebek iken gözlerini açar açmaz çevresindekilerini hissetmeye çalışır Yemeği, içmeyi, emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı ve konuşmayı öğrenir Kendisini ve çevreyi algılamaya çalışır Tüm bunlara rağmen yine de yardıma muhtaçtır

İnsanın yaşamdaki ilk yardımcıları anne, baba, abla, ağabey, nine ve dedesidir Büyüyüp büyüyen çocuk bilgilenme sürecine girer böylece aile içi eğitim ve öğretim beceriksiz kalır Çocuğun bu döneminde ihtiyaç duyduğu bilgileri, oysa okulda öğretmen klavuzluğuda sistemli bir eğitimle olacağı ve yönlendirileceği maddi olarak ortaya çıkmıştırOkulun ve öğretmenin devreye girmesiyle ailenin de bu konuda sorunu çözülür

Bir ulusun modern ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak muhtemel olabilir
Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyoidareli alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir Eğitime gereken ağırlık ve ilgiyi göstermeyen uluslar, diğer ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar Kalkınmanın esas şartı eğitim ve öğretimdir

Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi iş edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını tahsis etmek ve öğretmeni olması gerekli yüce oruna oturtmaktır Öğretmenlerin kendi aralarında bağı yükseltmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, hürmet ve dayanışmayı güçlendirmektir Emekli olan öğretmenleri saygıyla hatırasına yapmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir defa daha düşünüp anlamamızı karşılayan kayda değer bir gündür

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı bahsetmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz Okulu bitirip hayata atıldığımız süre, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en kıymetli hediye olacaktır *