Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğretmenler Günü İle İlgili Özlü Güzel Sözler

Öğretmenler Günü İle İlgili Özlü Güzel Sözler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Öğretmenler Günü ile ilgili söylenmiş hoş kısa ve özlü sözlerSayfamızda 24 Kasım Öğretmenler günü ne özel Öğretmenlerimiz için söylenmiş veciz sözleri yer alacak

Bir halk irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir
(Atatürk)

Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz Ve yeni cins sizin eseriniz olacaktır
(Atatürk)

Dünyanın baştan başa öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır (Atatürk)

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ama öğretmenlerdir Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur halk müziği, az önce bir ırk adını alma yeteneğini kazanamamıştır
(Atatürk)

Eğitimdir ki bir milleti ya bağımsızlık, egemen, şanlı, yüksek bir kalabalık halinde yaşatır; veya milleti esaret ve sefalete terk eder
(Atatürk)

Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri bağımsızlık, vicdanı hür, irfanı özgürlük nesiller ister
(Atatürk)

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum
(Hz Ali)

Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir iş tanımıyorum
(Diyojen)

Dünyada her şeye değer biçilebilir, fakat öğretmenin eserine değer biçilemez Çünkü, onun eseri her şeydir ve ayrıca de hiçbir şeydir
(Socrates)

En önemli ve feyizli görevlerimiz, ulusal eğitim işleridir Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer almak lazımdır Bir milletin hakiki kurtuluşu ama bu suretler olur
(Atatürk)

Bir milleti özgürlük, egemen, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir
(Atatürk)

Yeter derecede eğitime sahip olmalısın oysa, çevrende insanları gereğinden büyük görmeyesin; ama bilgeliği sağlayacak dek da eğitimin olmalı ancak, onları küçük görmeyesin
(ML BOREN)

Heykeltıraş mermere ne ise; öğretmen de çocuğa odur
(Addison)

Öğretmen ve ağaç ürünlerinden muhakkak olur
(Ukrayna Özdeyiş)

Öğrencilerine okuma isteği aşılamayan bir öğretmen havada soğuk demir dövüyor demektir
(H Mann)

Ülkemizi gerçek hedefe, reel mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur
(Atatürk)

Öğretmenlik mesleklerin en düşük kazanç getireni, lakin insanı en çok ödüllendirenidir
(HV Dyke)

Hoca nasılsa derslik da öyledir
(Alman Atasözü)

Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonradan kazanç
(Atatürk)

Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir
(Atatürk)

Ordularımızın kazandığı başarı, sizin eğitim ordularınızın kazandığı için yol açtıGerçek zaferi siz,öğretmenler kazanacaksınız Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz Sizin karşılaştığınız bütün engelleri kıracağız
(Atatürk)

Bir topluluk halk yapabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır Onlardır ki,toplumun gerçek bir ulus haline getirirler
(Atatürk)

Öğretmenlik Tanrı sanatıdır
(HzAli)

Gençliği yetiştiriniz Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız Özgürlük fikirler tatbik (dilekçe) mevkiine konduğu zaman Türk milleti yükselecektir (Atatürk) *

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt