Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğretmenler Günü İle İlgili Yazı

Öğretmenler Günü İle İlgili Yazı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Öğretmenler Günü İle İlgili Yazılar

Vaktiyle öğretmene Muallimöğretmen yetiştiren okula da Muallim Mektebidenirdi Ülkemizde öğretmen okulu öncelikle 16 Mart 1848'de açıldı Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden dinç ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır Ulusal birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir

Osmanlı İmparatorluğu döneminde eğitime ve öğretime önem verilmiyordu Eksik sayıda mektep vardı cumhuriyetin ilanıyla birlikte yurdumuzun her yanında yeni yeni okullar açıldı Okul çağında olanlar bu okullarda okumaya başladı

Atatürk, eğitimin, öğretimin yayılmasından, yaygınlaşmasından yanaydı 1928 yılında Arap harflerinin kaldırılıp yerine bugün kullanmakta olduğumuz Türk harflerinin kabulü bütün yurtta mutluluk yarattı Halkın yeni harfleri kısa sürede öğrenip daha fazla yurttaşın okur yazar olmasını karşılamak nedeniyle yoğun bir çalışma başladı Okuma yazmayı yaygınlaştırmak için mektep çağı dışındaki yurttaşlara okuma yazma öğreten okullar açıldı Bunlara Millet Mektepleri adı verildi

Atatürk, Halk Okulları dediğimiz Millet Mektepleri'nde yazı tahtasının başına geçerek dersler verdi Bakanlar kurulu 11111928 günü yaptığı toplantıda Ata'ya Millet Okullar Başöğretmenliği sanını verdi 24 Kasım Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür

Öğrencileri, öğretmenleri okulu fazla seven Atatürk yurt gezilerinde okullara uğrardı Sınıflara girer, sıralara oturur, ders dinlerdi Öğrencilere sorular sorardı Öğretmenlerle konuşur, baştan öğretmenliğin üstün bir meslek olduğunu anlatırdı

Atatürk, öğretmenlerin Milli Kurtuluş Savaşı'nda nasıl canla başla çalıştıklarını yakından izlemiştir Yurdumuzun düşman göre paylaşıldığı sırada öğretmenler Öğüt Kurulları oluşturarak halka ulusal hür, Ulusal Kurtuluş Savaşı düşüncelerini yayıyordu Nasihat Kurulları açık havada öğretmenler 14 eğitim kuruluşu ile birlikte Milli Kongre Cephesini kurdular Milli Kongre Cephesi, düşmanların İzmir'i işgal ettikleri günlerde Sultanahmet Mitingini hazırladı Bu mitingin konuşmacılarından birçok öğretmenlerdi

Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Milli Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri etkinliği hep övmüştür Atatürk yeni Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı Modern bir kamu olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu böylece Atatürk Ulusları kurtaracak olan yalnız ve oysa öğretmenlerdirSözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en hoş biçimde belirtmiştir
Atatürk'ün 100 Doğum yıldönümü 1981 yılında, 24 Kasımın her sene Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı

Öğretmenler Günü'nde öğretmenin toplum içindeki yeri, değeri belirtilir Öğretmen sorunları dile getirilir Öğretmenler Günü'nde; eğitime, öğretime hizmet etmiş, haysiyet kazanmış öğretmenler anılır Gençlerin yetişmesindeki katkıları anlatılır Mesleğe yeni giren öğretmenler 24 Kasımda Öğretmen Andı içerek göreve başlarlar

Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır İnsan haklarına saygılıdır Hoca özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir Atatürk; Öğretmenler, yeni tür sizin eseriniz olacaktırdemekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır

Öğretmenler sevgi dağıtır İçimizi aydınlatır Bizi doğruya yöneltir Bilgili kişiler olmamız için mücadele gösterir Dünyayı tanıtır Hoca her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur Gerçekleri anlatır

Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir Biz onların eseriyiz Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarının hepsini bizim için harcar Maharet ve yeteneklerimizin gelişmesine tezgâhtar olur Özet Olarak analar doğurur, öğretmenler yetiştirir Bizleri çiğ bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde özenli, itinalı ve sabırlı araştırmalar yaparak bizi şekillendirirler Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler *