Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oğuz Atay Sözleri Ve Eserleri

Oğuz Atay Sözleri Ve Eserleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Oğuz Atay Kitap Sözleri Ve Yapıtları

Oğuz Atay Yapıtları Ve Kitaplarından Sözler

Türk Edebiyatının en güçlü kalemlerinden biri olan Oğuz Atay yapıtları ile bir çağa damgasını vurmuştur ve bu etki hala sürmektedir Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar ve öteki eserlerinde yer alan bazı sözler şöyledir:

ben yoktum; hatta ben yokum, olmadım diyemeyecek bir yerdeydim; kelimeler bile yanyana gelerek beni tanımlamak istemezlerdi ne olurdu benim de kelimelerim olsaydı; bana ait bir cümle, bir düsünce olsaydı binlerce yıldır söylenen milyonlarca sözden hiç olmazsa biri, beni içine alsaydı! fazla insan için söylendi fakat, sana da uygulanabilir denilseydi (bu sözleri baskalarıyla paylasmaya razıydım baska çarem yoktu) kendime gerçekte acıyabilseydim, gerçekte ümitsiz olsaydım (olumlu durumları aklıma getirmeye cesaretim yoktu) sonra yavas yavas, an be an doğrulurdum

Önce kelime vardıdiye başlıyor Yohanna'ya göre İncil Kelimeden önce de Yalnızlık vardı Ve Kelimeden daha sonra da var olmaya devam etti Yalnızlık Kelimenin bittiği yerden başladı

ben bir şeyin taklidiydim;fakat,aslımı bile içten dürüst öğrenememiştimola ki de bana ne olduğunu ardına kadar okumamıştımyarabbim ne korkunçtu! belki de birilerinden duymuştum,onlar da başka birilerinden duymuştu,başka birileri de Ülkeme ve insanlarına kızmaya başladım: kimsenin dürüst doğru okuduğu yoktuiçten içten hissetmesini bile beceremiyorlardıbu yüzden insan,duyduğu şeyleri söyleyen insanların kültürüne güvenemiyorduşayet bu zavallılığın, bu yarımyamalaklığın, bu gülünç durumun bir aslı,gerçek bir biçimi vardı

ben, yalnızlığı istemekle suçlanıp yalnızlığa mahkum edildim bu karara bütün gücümle muhalefet ediyorum ben yalnızlığa dayanamıyorum, ben insanların aralarında edinmek istiyorum

Gökyüzüne bakmıştım Yuvarlak ve aydınlık ve ışıklandırılmış bir dairden başka bir şeye benzemeyen avuç içi bakmıştım ve ne değin güzel, tıpatıp öğretildiği gibi güzel, anlatıldığı gibi hoş demiştim; sonradan, başımı aşağı içten hareket ettirerek, denizde ayın ışıltılı çizgilerini aramıştım Ne yürek parçalayıcı bir maceraydı bu Ola Ki de değildi; olur ya de, bunun hazin bir macera olduğunu da bir yerlerden öğrenmiştim, bir yerde okumuşum Hafızam zayıfladığı için, neyi nerede okuduğumu unuttuğum için, bana ait bazı duygular olduğunu sanıyordum Acaba, içine düştüğüm şart daha önce nerede dokunaklı olmuştu? Mısırda mı? Eski Yunanda mı? Kendimi romantik dönemin Fransızları, ingilizleri veya Almanlarıyla mı karıştırıyordum? Ben bir şeyin taklidiydim; lakin, aslımı bile içten dürüst öğrenememiştim Şayet de bana ne olduğunu ardına kadar okumamıştım Yarabbim ne korkunçtu!

Yazarın yapıtları ve yayınlanma tarihleri şöyledir:

Tutunamayanlar (1972)
Tehlikeli Oyunlar (1973)
Bir Bilim Adamının Romanı (1975)
Korkuyu Beklerken (1975)
Oyunlarla Yaşayanlar (1975)
Jurnal (1987)
Eylembilim (1998) *

858,497Konular
981,918Mesajlar
29,937Kullanıcılar
yasj_136Son üye