Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Oğuz Atay Sozleri Ve Eserleri

Oğuz Atay Sozleri Ve Eserleri
0
120

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Oğuz Atay Kitap Sozleri Ve Yapıtları

Oğuz Atay Yapıtları Ve Kitaplarından Sozler

Turk Edebiyatının en guclu kalemlerinden biri olan Oğuz Atay yapıtları ile bir cağa damgasını vurmuştur ve bu etki hala surmektedir Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar ve diğer eserlerinde yer alan bazı sozler şoyledir:

ben yoktum; hatta ben yokum, olmadım diyemeyecek bir yerdeydim; kelimeler bile yanyana gelerek beni tanımlamak istemezlerdi ne olurdu benim de kelimelerim olsaydı; bana ait bir cumle, bir dusunce olsaydı binlerce yıldır soylenen milyonlarca sozden hic olmazsa biri, beni icine alsaydı! cok insan icin soylendi ama, sana da uygulanabilir denilseydi (bu sozleri baskalarıyla paylasmaya razıydım baska carem yoktu) kendime gercekten acıyabilseydim, gercekten umitsiz olsaydım (olumlu durumları aklıma getirmeye cesaretim yoktu) sonra yavas yavas, adım adım doğrulurdum

Once kelime vardıdiye başlıyor Yohanna'ya gore İncil Kelimeden once de Yalnızlık vardı Ve Kelimeden sonra da var olmaya devam etti Yalnızlık Kelimenin bittiği yerden başladı

ben bir şeyin taklidiydim;fakat,aslımı bile doğru durust oğrenememiştimbelki de bana ne olduğunu sonuna kadar okumamıştımyarabbim ne korkunctu! belki de birilerinden duymuştum,onlar da başka birilerinden duymuştu,başka birileri de Ulkeme ve insanlarına kızmaya başladım: kimsenin doğru durust okuduğu yoktudoğru durust hissetmesini bile beceremiyorlardıbu yuzden insan,duyduğu şeyleri soyleyen insanların kulturune guvenemiyordubelki bu zavallılığın, bu yarımyamalaklığın, bu gulunc durumun bir aslı,gercek bir bicimi vardı

ben, yalnızlığı istemekle suclanıp yalnızlığa mahkum edildim bu karara butun gucumle muhalefet ediyorum ben yalnızlığa dayanamıyorum, ben insanların arasında olmak istiyorum

Gokyuzune bakmıştım Yuvarlak ve parlak ve ışıklı bir dairden başka bir şeye benzemeyen aya bakmıştım ve ne kadar guzel, tıpkı oğretildiği gibi guzel, anlatıldığı gibi guzel demiştim; sonra, başımı aşağı doğru hareket ettirerek, denizde ayın ışıltılı cizgilerini aramıştım Ne acıklı bir maceraydı bu Belki de değildi; belki de, bunun acıklı bir macera olduğunu da bir yerlerden oğrenmiştim, bir yerde okumuşum Hafızam zayıfladığı icin, neyi nerede okuduğumu unuttuğum icin, bana ait bir takım duygular olduğunu sanıyordum Acaba, icine duştuğum durum daha once nerede acıklı olmuştu? Mısırda mı? Eski Yunanda mı? Kendimi romantik donemin Fransızları, ingilizleri ya da Almanlarıyla mı karıştırıyordum? Ben bir şeyin taklidiydim; fakat, aslımı bile doğru durust oğrenememiştim Belki de bana ne olduğunu sonuna kadar okumamıştım Yarabbim ne korkunctu!

Yazarın yapıtları ve yayınlanma tarihleri şoyledir:

Tutunamayanlar (1972)
Tehlikeli Oyunlar (1973)
Bir Bilim Adamının Romanı (1975)
Korkuyu Beklerken (1975)
Oyunlarla Yaşayanlar (1975)
Gunluk (1987)
Eylembilim (1998)

858,496Konular
981,683Mesajlar
29,763Kullanıcılar
xxcenaSon üye