Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oğuzlar ilçesi Bilgileri, Tanıtımı

Oğuzlar ilçesi Bilgileri, Tanıtımı
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Oğuzlar ilçesi Bilgileri, Tanıtımı İlçenin Tarihi Güneyi Kızılırmak, doğusu ve batısı yüksek dağlarla taraflı Oğuzlar (Karaviran), tarihi adı ile Karabörk Divanı, Kızılırmak’a içten uzanan bir vadi içinde, çıkışı olmayan bir cebi andırmaktadır İlçe, İskilip İlçesine yan Karaviran adı ile bir köy iken 1950’lerde adı Karaören olarak değiştirildi ve 1964 yılında Belediye teşkilatı kuruldu 1990 yılında Oğuzlar adıyla ilçe kurulmuştur Coğrafi Yapısı Çorum’a 68 km mesafede, yüzölçümü 121 km², rakımı 650 metredir Oğuzlar ve çevresi genel olarak Karadeniz İklimi ile İç Anadolu Bölgesinin karasal iklimi aralarında bir geçiş iklimine sahiptir Yönetimle Ilgili Yapısı ve Nüfus Durumu Oğuzlar İlçesinin 2000 yılı Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre nüfusu; İlçe merkezinde 4678, köylerde 4405 almak üzere toplam 9083 ‘tür Ekonomik ve Sosyal Durumu İlçe ekonomisi oldukça ufak ölçekli olup başlıca tarıma dayalıdır Yüzölçümü 121 km² dir 5092 ha tarım arazisi vardır belli başlı tarımsal ürünler; buğday, arpa, pirinç, ceviz, ve sebzelerdir Hayvancılık, meyve üreticiliği, örtü altı sebze üreticiliğinin yanında İlçe ekonomisinin en kayda değer kazanç kaynağı ceviz üreticiliğidir Ülke ceviz üretiminin % 1,5’ i ilçede üretilmekte olup, bununla beraber çevre illerde üretilen cevizler de, İlçede işlenerek (iç ceviz) piyasaya arz edilmektedir Merkez ve köylerde 3462 adet büyükbaş hayvan, 980 adet küçükbaş hayvan mevcuttur Eğitim, Kültür ve Sağlık İlçe merkezinde bir fazla programlı lise, iki bağımsız ilköğretim okulu, köylerde ise iki bağımsız ilköğretim okulu, beş birleştirilmiş ilköğretim okulu bulunmakta olup bu köylerin mahallelerinde üç birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu edinmek üzere toplam 13 okulda 1361 öğrenci okumaktadır İlçede 30 yataklı bir devlet hastanesi, bir İlçe merkezinde ve Ağaççamı,köyünde birer afiyet ocağı mevcuttur id  

858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt