Okan Yalabık röportajı okan yalabık görüşme okan yalabık görüşme 2011 okan yalabık, röportajı, haberleri burada arkadaşlar 1548661157 1548661157 okanyalabikroportaji5c4eb1a9b9e92okanyalabikroportaji5c4eb1a9b9e92 okanyalabikroportaji5c4eb1a9b9e92 Müthiş Asırdizisinin Pargalı İbrahmi'i yani Okan Yalabıkéın Elle Dergisi için vermiş olduğu röportajı bizde sizlerle paylaşıyoruz Melek'ler Konuşmayı, kendini anlatmayı, 'fazla bölge kaplamayı' sevmiyor Okan Yalabık, oynamayı tercih ediyor Hemen de 'Müthiş Yüzyıl'ın ünlüler kadrosunda Pargalı İbrahim rolünde Acaba Pargalı İbrahim’le benzerlikleri var mı? Oyuncu, Elle Dergisi’ne bunu ve daha böylece fazla şeyi anlattı ‘Pargalı İbrahim’i yenilenmek için yalnızca senaryoyu okumak yeterli oldu mu? Olmadı tabii ki O dönem ve Pargalı hakkında kaynaklar var Yaşam Öyküsü özelliğinde bir kitap, Ankara’da ulaştığımız çabuk var Yeni bir kitap çıkmış Pargalı İbrahim, araştırması ve canlandırması şen bir şahsiyet İbrahim ve Hatice Sultan’ın aşkı sevinçle yok, imrenerek de izleniyor O dönemde, bırakalım aşkı, insan ilişkileri bile çok farklıymış Şimdi ilişkileri ve diğer herşeyi çok çabuk tüketip içini boşaltarak yaşıyoruz O dönemdeki ifadeler, ilişkiler çok daha başka, daha batmış Haftanın altı günü settesiniz Kalan tek boş günü nasıl değerlendiriyorsunuz? Erken kalkıyor, dolu doymuş yaşıyorum Boş günde daha doymuş olabiliyorum Küçükken bir oyuncuya, posterlerini odanızın duvarlarına asacak dek hayranlık duydunuz mu? Tabii Ferhan Şensoy Nedeni; Ortaokula başladığım yıl ağabeyimin onun ‘Ferhangi Şeyler’ oyununun kasetini eve getirip teypte aralıksız dinlemesidir Duyduklarımdan epey etkilenmiştim Kaset sürekli döndüğü için haberdar olmadan oyunu ezberlemişim Bu, oyuncu olmaya karar vermenizde faktör mi? Tamamıyla Ezberlediğim bu oyunu abes bir derste, edebiyat öğretmenimden izin can atarak sınıfa oynamıştım Herkesin beğenmesi beni fazla etkilemişti “Oyuncu olsam iyi olur diye düşündüm Daima tiyatrocu olmayı istedim Üniversiteyi de bunun için okudum Fazla şanslıyım; ne olmak istediğim konusunda kafam karışmadı “Bugünü iyi anlamak için tarihe başvurabiliriz Diziyle tarihe ve tarih kitaplarına olan ilginin artmasına ne diyorsunuz? Gayet hoş Kendimden örnek vereyim: Okulda tarihle ilgilenmezdim Bu diziyle fark ettim ancak şimdiki zamanı ve bizi çevreleyen şeyleri kavramak için tarihe başvurabiliriz id Fazla izlenen bir projede rol almak, oyuncu üstünde zorlama yaratır mı? Yooo Böyle hissetmek istemiyorum Bundan sonradan ne olur? İşe devam, değişen bir şey olmaz Bu yoğunlukta nelere vakit bulamıyorsunuz? Müzik yapmaya Biri size “Bunu yapamazsın dediğinde moraliniz bozulur mu? Yahut daha fazla mu motive olursunuz? Ben bir şeyden belirlenmiş değilsem, bir başka biri bunu yapabileceğimi söylese bile önemsemem Kendi muhasebem yeterlidir Eğlenmek için ne yaparsınız? Evde elde etmek keyiflidir Müzik dinlemek, film izlemek 'Anlamsız zamanım değil’ Manâsız zamanlar Manâsız zamanım değil İnsanların ‘boş vakit’ diye nitelediği vakitlerde hep mesleğimle ilgili bir şeylerle meşgul oluyorum Anlamsız zamanımda film izlemiyorum, film izlemek zaten benim işim Ve ben de cümbür cemaat değin fazla fotoğraf çekmeyi seviyorum “Zamanı gelince çocuklarım baksın diye düşündüğüm şeyleri çekiyorum “Zamanı gelince dediğiniz tamamen ne zaman? İlerde, günün birinde Aşka inanıyor musunuz? İnanıyorum Bunun cevabı bazen birlikte olduğunuz kişiyle de ilgili Ara Sıra bu yüzden “Aşk diye bir şey yokmuş diyebilirsiniz ‘Halit Ağabey’e saygı duyuyorum’ Pargalı İbrahim’in Sultan Süleyman’la arası mükemmel Gerçek hayatta Halit Ergenç ile aranız nasıl? çok iyi Onunla aynı dizide oynadığım için çok şanslıyım Halit Ağabey’in işi yapış şekline, disiplinine fazla hürmet duyuyorum Evvelden de tanışıyoruz Çok sevdiğim ve hürmet duyduğum bir oyuncu Ödül almak sizi ne dek ilgilendiriyor? Siz, ödülü evin başköşesinde gösterilmek yerine, bir dolapta tutmayı tercih edermişsiniz, hatta onu unuturmuşsunuz gibi geliyor Bu konuda da beni sadece kendi muhasebem ilgilendiriyor Ben bir şeye inanmadıktan sonradan, ödül verilse ne ayrım eder? Haklısınız, o ödülü vitrine koymam Lakin unutmam, ara sıra tozunu alırız (07052011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır)