Öksürük önleyici doğal reçeteler doğal yollarla öksürük tedavisi hamilelikte öksürüğe doğal yolla tedavi balgam önleyici hamilelikte öksürük ve balgam Bundan Böyle kronik ayla gelen öksürük sorununuzu hiç doğal yollarla çare etmeyi denediniz mi? Uzmanların kronik öksürüğe karşı nasihat ettiği mucize karışımları kullandıkça şaşıracaksınız Andızotu kökü, anason, sinirli ot, melekotu kökü, deniz üzümü, keten tohumu, kekik ve lavanta solunum yolunu rahatlatırken; ebegümeci, meyan kökü ve hindiba karışımı öksürüğü kesiyor… Solunum sisteminin tüm organları, dürüst seçilen şifalı bitkilerden yararlanabilir Bu bitki örtüsü, mukozanın işlerliğini destekleyerek, gaz alışverişinin en yüksek düzeyde gerçekleşmesini sağlar, akciğer dokusunun atabilme yeteneğini artırarak, hava nem oranının dengelenmesini ve böylece mukoza zarlarının korunmasını düzenler Solunum ritmini dengeleyen sinirsel tepkimeleri (reaksiyonları) güçlendirir Kan dolaşımını uyararak, akciğer dokusunun canlılığını korumasını garanti eder ve bütün dışkılama işlevlerini uyararak, pak ve düzenli bir fiziki işleyişin koşullarının sürekliliğini sağlar Burada, şifalı bitkileri etki alanlarına kadar düzenlemek icabında; solunum sistemini uyaranlar, rahatlatanlar, dengeleyen normalleştirenler ve mukoza koruyucular olarak sayılabilir Solunum sistemini uyaran ur Bu sınıflandırılmada yer alan tümör, sindirim sistemindeki bazı sinir uçları aracılığıyla ilettikleri reflekslerle, solunum sistemi sinirlerini ve kaslarını uyarırlar Bu durum, balgam atma gereksinimine yol açar Balgam söktürücü droglar da balgamın solunum sisteminden sökülüp atılmasına asistan olur Uyarıcı ur olarak; sütotu, yaban yasemini, koyungözü, adasoğanı, çuhaçiçeği (bitki ve kök), kekik, rezene, meyan kökü sayılabilir Solunum sistemini rahatlatan ur Bu tümör, ilk kez, akciğer dokusunun gerginliğini azaltır ve bu yolla, gerginlik veya aşırı hareketlilik (hiperaktivite) sebebiyle oluşan problemlere karşı kullanılabilir Bilimsel bir açıklaması olmadığı halde, gerginliklerin giderilmesi balgam akışkanlığını artırır ve böylece balgamın atılmasını sağlar Rahatlatan bitkilerin en önemlileri; andızotu kökü, anason, sinirli ot, melekotu kökü, keten tohumu, deniz üzümü, kekik, lavantadır Solunum sistemini normalleştirenler Zorunlu etkiyi göstererek vücudun rahatlamasın karşılayan bitki örtüsü şunlar; bozotu, minik çiçekli sığırkuyruğu çiçeği, andızotu kökü, sütotu, mercanköşk, sinirli ot, okaliptüs yaprağı Öksürüğü deva olan tümör Ebegümeci, meyan kökü, sinirli ot ve hindiba, eşit oranda, ince kıyılarak karıştırılır 12 tatlı kaşığı dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonradan süzülür Günde 3 kez 1 bardak akarsu, balla tatlandırılıp, yudumlanarak içilir İnatçı öksürüğe karşı reçete Hatmi kökü çayı, yarım saatte 1 yudum içilir İnce kıyılmış 2 yemek yemek kaşığı dolusu kök, 1 litre suda ağır ateşte 2 saat kaynatılır ve süzülür İnce soğan dilimleri, nöbet şekeriyle birlikte şurup kıvamına gelene değin kaynatılır Saat başı, 1 tatlı kaşığı şurup içilir id Kullanım biçimleri Öksürük gıcığı, birazcık sirke eklenmiş 1 tatlı kaşığı toz şeker alındığında sakinleşir Limon suyu karıştırılmış bal, balgam söktürücüdür 1 avuç dolusu arpa, 1 litre suda yarım saat kaynatılır, süzülür ve biraz balla tatlandırılır Yarım saatte 12 yudum içilir Rendelenmiş kara turba bal karıştırılır 12 saat sonra oluşan şuruptan, saatte 1 tatlı kaşığı alınır Şurup, 1 günden fazla bekletilmez 125 gr nöbet şekeri, 125 gr kuru üzüm ve 23 tatlı kaşığı ince kıyılmış meyan kökü, 1 litre suda, suyun yarısı kalana değin kaynatılır Günde 23 kez, 1 yemek kaşığı dolusu alınır mükemmel yıkanan 34 patates, kabuğu soyulmadan haşlanır, haşlama suyu, nöbet şekeriyle kaynatılır Günde 2 defa, 1 kadeh sıvı yudumlanarak içilir 20 gr andızotu kökü, 15 gr kekik, 5 gr çuhaçiçeği kökü ince kıyılmış olarak karıştırılır 1 tatlı kaşığı dolusu bitki, 1 kadeh soğuk suya eklenir, kaynama derecesine geldikten sonradan 12 dakika kaynatılır ve süzülür Azıcık balla tatlandırılarak, günde 24 kez 1 bardak nehir, soğumadan yudumlanarak içilir 20 gr çuhaçiçeği kökü, 10 gr ezilmiş anason, 10 gr ebegümeci yaprağı, 10 gr ezilmiş rezene karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu, 1 kadeh kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonradan süzülür Sıcak dere balla tatlandırılarak, günde 2 3 kere 1 bardak, yudumlanarak içilir Taze sinirli ot yaprakları havanda birazcık ezilir, azıcık su eklenir ve kaynama derecesine dek ısıtılır Süzmeden, çokça balla karıştırılır Öksürük ateşli de olsa, saatte 1 tatlı kaşığı dolusu alınır 20 gr kekik, 10 gr çuhaçiçeği kökü, 10 gr ezilmiş anason, 10 gr sinirli ot, 10 gr meyan kökü karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve bal ile tatlandırılır Günde 23 kere, 1 kadeh nehir soğutulmadan yudumlanarak içilir 30 gr yara otu çiçeği, 20 gr sinirli ot ince kıyılarak karıştırılır 1 yemek kaşığı dolusu bitki, 1 kadeh kaynar suyla haşlanır, 1015 dakika demlendikten sonra süzülür Günde 23 kere 1 bardak sıcak nehir, balla tatlandırılır ve yudumlanarak içilir Eğer öksürük, kalbe baskı yapıyorsa, karışıma 1 ölçek aslankuyruğu veya ökseotu eklemek gerekir Bu katkı maddesi, kalbi rahatlatır ve gücünü artırır