Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öksürük Otu (Tussilago farfara)Nedir? Nasıl Kullanılır ?

Öksürük Otu (Tussilago farfara)Nedir? Nasıl Kullanılır ?
0
54

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Öksürük Otu (Tussilago farfara)Nedir? Nasıl Kullanılır ? jurnal bitkisi nasıl kullanılır jurnal öksürük bebeklerde balgam nasıl sökülür bebekte balgam sökülür otu kullanılır Öksürük Otu (Tussilago farfara), bölgesel olarak, farfaraotu, kavalak , sulandıkotu adlarıyla da anılır Çayırlarımız ve bayırlarımızda daha hiçbir bahar yeşili görünmeden, ilkbahar başlangıcında öksürükotu, tüm bitkilerden önce, sarı çiçeklerini açmaya başlar Çiçek durumları yapraklardan önce (MartNisan) meydana kazanç 815 cm çapında, yürek şeklinde ve uzun saplı yaprakları vardır Üstteki yüz koyu yeşil, alt yüz ise sık ve beyaz renkli tüylerle örtülüdür az kalsın kokusuz ve acı lezzetlidir Glikozit içermektedir Islak yerlerde, çıplak bayırlarda, çakıllı zeminlerde, işlenmemiş tarlalarda, mezbeleliklerde, yapraklardan önce çıkmış çiçekler öbek öbek görülür Arılar ve böcekler birincil gıdalarını onlardan alırlar Bitki yalnızca balçıklı ve killi topraklarda yetişir Onun, killi ve balçıklı toprakların bir belirtisi olduğu rahatça söylenebilir Bitkinin, kış stoku için toplayacağımız organı çiçekleridir Balgam söktürücü ve dağıtımcı özellikleri ile, bronşit, gırtlak ve ağız boşluğu nezlesi, bronşiyal astım ve hatta açılış dönemindeki akciğer tüberkülozunda büyük bir başarıyla kullanılabilir Uzun süreli öksürüklerde, ve ıztırap verici ses kısıklıklarında, gün baştan başa sıkça, balla tatlandırılmış öksürükotu çayı içilebilir Daha sonraları, Mayıs'ta, üstleri yeşil ve altları gümüş rengindeki keçeli yaprakları çıkmaya başladığında, C vitamini içerdikleri için, onlar çorbalarda, maydanoz yerine ve ilkbahar salatalarında kullanılabilir sonradan, yapraklar çiçeklerden daha çok etkili madde içermeye başladığında, keza da çiçekyaprak harmanı yapmak için onlar toplanabilir Öksürükotu çiçek veya yaprak buğusu, krizli ve boğucu solgun alma zorlukları ile birlikte görülen kronik bronşitlerde gün her tarafında o kadar fazla kere solunabilir 73027 73027 oksurukotutussilagofarfaranedirnasilkullanilir5c511bfd9b432oksurukotutussilagofarfaranedirnasilkullanilir5c511bfd9b432 236 260 260pxtussilagofarfarawholepng73027 Öksürük Otu (Tussilago farfara)Nedir? Nasıl Kullanılır ? 260pxtussilagofarfarawholepng73027 Öksürük Otu (Tussilago farfara)Nedir? Nasıl Kullanılır ? Çok kısa sürede büyük rahatlama görülecektir Ş sıkça, bitkinin kaynama suyuyla hazırlanan etap banyoları yapınız Astım rahatsızlıklarında, kesintisiz bronşitlerde ve sigara zararlarında, ilkbaharda bitkinin taze sıkılmış özsuyundan bir tatlı kaşığı, bir tas et suyuna ya da sıcak süte karıştırılarak alındığında, kayda değer yardımlar sağlar Başvuru Biçimleri: Akarsu Aranje Etmek: Doymuş bir tatlı kaşığı ince kıyılmış çiçek (sonraları yaprakçiçek karışımı), orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 45 dakika demlendikten sonradan süzülür Yukarıda tarif edilen şekilde içilir Lapa kompresi: Taze yapraklar, en ince ayrıntısına kadar kaynadıktan sonra merdane ile ezilir ve hasta bölgeye uygulanır Sıcak kalması için, kompresin üstü adamakıllı örtülmelidir Buğu tedavisi: Bir yemek kaşığı dolusu çiçek yaprak haşlanır ve buğusu bir örtünün altında solunur Gün boyunca yinelenmelidir Ayak banyoları: Ikı avuç dolusu bitki yaprağı, yeteri dek suda haşlanır ve demlenmesi için kısaca beklenir Banyo süresi 20 dakikadır Taze bitki özsuyu: Yıkanmış taze yapraklar, ince kıyılarak, islak durumdayken mikserde sıktırılır Öksürük Çayı: Eğer balgam söktürücü bir öksürük çayı planlamak istiyorsanız, öksürükotu yapraklarını ve çiçeklerini, sığırkuyruğu çiçekleri, ve rahat yapraklı sinirliot yaprakları ile, ince kıyılmış olarak, eşdeğer oranda harmanlayınız Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır ve 45 dakika demlendikten daha sonra süzülür Bu çaydan günde 3 kadeh, balla tatlandırılarak, sıcak sıcak ve yudumlanarak içilir  
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt