Oktay Sanatkâr'dan Hafif Sütlü Bir Pasta! Oktay Artist'dan Hafif Sütlü Bir Pasta! Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tarif; kestaneli irmik pastası 1548685888 1548685888 oktayustadanhafifsutlubirpasta5c4f1244310e3oktayustadanhafifsutlubirpasta5c4f1244310e3 oktayustadanhafifsutlubirpasta5c4f1244310e3 Oktay Artist, akşamüstlerinde sevinçle yiyebileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz, sütlü hafif bir pasta tarifi veriyor İşte kestaneli irmik pasrasının malzemeleri ve tarifi Malzemeler: Tabanı İçin: 1 Kase Kestane 1 P Petibör Bisküvi 100 Gr Tereyağı İrmik Kreması İçin: 1 LtSüt 1 Su B Tozşeker 7 Çorba K İrmik 1 Limon Kabuğu Rendesi id Krokanı İçin: 1 Su B Toz ùeker 1 Su B Tüm Badem Pasta Tarifleri, İrmik Pastası Yemekleri, Pasta Tarifi, Oktay Artist İrmik Hazırlanışı: Kestanelerin ortasını çizip fırında pişiriyoruz Pişen kestanelerin kabuklarını soyuyoruz Soğuyunca rondodan geçiriyoruz Petibör bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz galine getiriyoruz Karıştırma kabına alıyoruz Kestaneyi ekliyoruz Tereyağını eritip ılıdıktan sonradan karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz Boş bir çember kalıbı servis tabağının ortasına koyuyoruz Karıştırma olduğumuuz kestaneli tabanı çemberin içine döküp bastırıyoruz Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyu ocağın üstüne alıyoruz ùeker eridikten sonra irmik ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz Çırpma teli ile kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz Kremayı tabanın üzerine döküyoruz Soğuması için dinlendiriyoruz Krokanı için, toz şekeri tavaya koyup ocağın üstüne alıyoruz ùeker eridikten daha sonra tüm bademi ekleyip aralıksız karıştırıyoruz Kısık ateşte karamelize olduktan daha sonra yağlanmış fırın kabının içine koyuyoruz Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçip krokanları inceltiyoruz Pastanın kreması soğuduktan sonra üstüne krokanı döküyoruz Çemberini çıkarıp servis ediyoruz Sıhhat Olsun!