Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...

Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...
0
41

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz imize Özel Muhallebi Tarifi Muhallebi Nasıl Yapılır Muhallebiye kim bayılmaz ancak ama değilmiİşte size Oktay Usta'dan muhteşem muhallebi tarifi veriyoruzDenemesi bedavaİşte bu da kadayıflı muhallebi tarifi 1548693785 1548693785 oktayustadanmuhallebitarifisizmeleklerimizeozel5c4f311db8ebfoktayustadanmuhallebitarifisizmeleklerimizeozel5c4f311db8ebf oktayustadanmuhallebitarifisizmeleklerimizeozel5c4f311db8ebf Muhallebi Ölçüler (6 porsiyon için) Süt: 1 litre Şeker: 250 g Pirinç unu: 80 g Pirinç: 100 g Vanilya: yeteri değin Tarçın: süslemekiçin yeteri kadar Yapılışı: 1 Pirinçle yapılacaksa pirinç akşamdan ıslatılıp kabartılır Blenderdan geçirilir veya havanda dövülüp ezilir, elekten geçirilir çok iyi ezilmiş, ele pütür gelmeyecek şekilde olması gerekir Pirinç unundan yapılacaksa o da, bulamaç hâline gelecek şekilde ıslatılır 56 saat bekletilir Ölçülü sütten alınarak akan hâle getirilir 2 Dairesel dipli yerinde tencerede süt, pirinç unu veya subye ocağa konur Kanştıra karıştıra harlı ateşte kaynaması sağlanır Kaynayınca altı kısılarak 1015 dakika daha kaynatılır Bir Takım pirinç ya da pirinç unu fazla su kaldırır, çok koyulaşır, o zaman biraz süt ilâve ediler k kıvamı düzeltilir 3 Şekeri ilâve edilir, eriyinceye değin karıştırılır id 4 Kepçe ile yukarıdan dökülerek kâse veya yerinde kadehlere konur Soğuyunca zevke kadar tarçınla süslenerek soğutulur Servis yapılır Not: a Muhallebi Arapça muhalleb sözcüğünden gelmiştir b İstenirse içerisine vanilya ya da limon kabuğu rendesi konabilir c Nohut büyüklüğünde 23 adet damla sakızı havanda ezilip, pişirirken elenerek konabilir Sakızlı muhallebi adını alır d Çok kere hoşa giden hafif yanık kokusu olması istenirse sonuna dürüst birazcık eksik karıştırıp dibi yakılabilir e İçinde su yer alan firın tepsisine dizilen kâseler fırına sürülerek üzerleri hafif kızartüabilir Fırında muhallebi adını alır f Bir Takım uygulayıcılar içine nişasta, yumurta sarısı koyarlar, o daha çok batı etkisi taşır Aslında nişasta ve yumurta yoktur g Yaz aylarında çok kez üzerinde dondurma ile servis yapılır h Şekerin sonradan konması kıvamın daha hoş olması içindir, önceden de konabilir i İstenirse üzeri ince kıyılmış Antep fıstığı, fındık, Hindistan cevizi rendesi ile süslenebilirse de sahiden tarçm kullanılır  
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt