

Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Her sabah kesinlikle kahvaltı yapılmalı.Özellikle yumurta tüketmeye itina gösterilmelidir.
Öğlen yemeklerinde fastfood stili besinler bölgesine hanede hazırlanan tam tahıllı sandviç, kurubaklagilli salatalar, tam tahıllı ekmek ile hazırlanmış tost üzere sağlıklı alternatifler tüketilmelidir.
Haftada 1-2 gün al et tüketimi hem vitamin-mineral alımı, hem de kansızlığın önlenmesi için çok kıymetlidir.
Yemekler pişirilirken kızartma yapılmamaya ihtimam gösterilmelidir.
Paketli, hazır besinler, cips, kola tüketimi minimuma indirilmelidir. Mahsusen paketli azıkların içerisinde bulunan mono sodyum glutamat, glikoz ve fruktoz şurubu tüketmemeye ekstra ihtimam gösterilmelidir.
Haftada 1 gün meskeninizde pişireceğiniz tam tahıllı kek, poğaça üzere azıklar ile evladınızın beslenmesinde farklılıklar oluşturabilirsiniz.
Ehil balık tüketmiyorsanız (haftada 3 gün) kesinlikle kaliteli bir omega-3 takviyesi kullandırınız.
Evladınızın kesinlikle yemeğin yanında, mevsim sebzelerinden oluşan bir salata tüketmesine itina şovunuz.
Asitli içecekler tarafına hanenizde kesinlikle maden suyu, ayran, kefir üzere sağlıklı içecekler bulundurunuz.
Ana öğün aralarında kesinlikle meyve-kuruyemiş üzere besinlerde ara öğün tüketmesine ihtimam şovunuz.
6 ayda bir nizamlı olarak kan tahlillerinizi yaptırıp, gerekli durumlarda kesinlikle vitamin mineral takviyesi kullanınız.
Su tüketimi ve fizikî aktiviteye bilhassa dikkat ediniz.