Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okul değiştirme şartları nedir?

Okul değiştirme şartları nedir?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Okul değişiklik şartları nedir?

Okullar Arası Nakil ve Geçişler

Genel Liselere Nakil ve Geçişler

Madde 5 Genel liselere nakil ve geçişler:

a) Resmî ve özel Anadolu lisesi, tanıdık olmayan dil ağırlıklı lise, Anadolu öğretmen lisesi, fen lisesi ve sosyal bilimler

lisesinden genel liselere öğrenci nakli;

1 ) Öğrenci velisinin ikametinin değişikliği,

2 ) Özel bir orta öğretim kurumundan nakil isteği,

3) Tasdikname ile okuldan uzaklaştırma cezası alınması,

4 ) Öğretim programlarını izlemekte zorlanan veya düzensizlik gösteren öğrenci için velisinin nakil isteğinde

bulunması ve bu isteğin kılavuz öğretmenin katıldığı sınıf öğretmenler kurulunca da uygun görülmesi,

5) Hazırlık sınıfından ayrılmak istenmesi

durumları göz önünde bulundurularak, velinin yazılmış ricası üstüne Yönetmelik hükümlerince yapılır

b) Farklı cins program uygulayan orta öğretim kurumlarından genel liselere öğrenci nakil ve geçişleri;

1) Hazırlık sınıfları ile 9 uncu sınıflarda koşulsuz olarak,

2) 10 uncu sınıfın sonunda; geçeceği alana 9 uncu sınıfta kaynaklık eden derslerin yıl sonu notlarının ağırlıklı

ortalamasının en düşük “ 300 ve bölge değişikliğinde sorumluluk sahibi olacağı dersler dikkate alınmadan üst sınıfa devam etmeye

hak kazanılmış olunması durumunda ders yılı sonundan itibaren yeni ders yılının ilk bir ayı içinde yapılır

Fakat sağlık durumu açısından öğrenim gördüğü bölgedalda öğrenime devam etmesinin olası olmadığına dair resmî

sağlık kurumlarından alınacak afiyet kurulu raporuna dayalı isteklerde anekdot şartı aranmadan yapılır

Nakil ve geçiş isteği kabul edilen öğrenciler; önceki okullarında görmedikleri dersler ile gördükleri hâlde haftalık

ders saati sayısı farkı bir ders saatinden artı olan derslerden sorumlu tutulur ve bu öğrenciler, ortalama

yükseltme ve yükümlülük sınavları dönemlerinde sınavlara alınırlar

Açıköğretim Lisesi Öğrencilerinin Örgün Öğretim Kurumlarına Nakillerle Geçişleri

Madde 6 Örgün öğretim kurumlarına kayıtkabul şartlarını taşıyan ve okuma hakkını kullanmamış olan açıköğretim

lisesi ile meslekî açıköğretim programına sürekli öğrencilerin nakil ve geçişleri bu Yönergenin 5 inci maddesinin

(a) ve (b) bendlerindeki esaslar doğrultusunda, naklen gidilecek okulun ast bulunduğu Genel Müdürlükçe

belirlenecek kriterlere kadar yapılır

Aynı Orta Öğretim Kurumları Arasında Öğrenci Nakilleri

Madde 7 Aynı Tür orta öğretim kurumları arasındaki öğrenci nakilleri, ortalama yükseltme ve mesuliyet sınavları

başlangıcının beş gün öncesinden itibaren sınavların bitimine kadarki dönemin dışarıda ikamete dayalı olarak öğrenci

velisinin yazılı isteğiyle yapılırFakat okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezası alan, derslik geçen ve ortalama

yükseltme ve sorumluluk sınavlarına girmek istemeyen öğrencilerin nakilleri bu süreler içinde de yapılır

Özel Yönetmeliği Bulunan Orta Öğretim Kurumlarına Nakil ve Geçişler

Madde 8 Özel yönetmeliği olan orta öğretim kurumlarına nakillerde, yurt dışından gelenler de dahil kendi özel

yönetmelik hükümleri uygulanır *

858,497Konular
981,925Mesajlar
29,940Kullanıcılar
Üst Alt