Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okul Gazetesi Örnekleri

Okul Gazetesi Örnekleri
0
166

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mektep gazetesi örneği
Okul gazetesi hazırlama

ÇİZGİ FİLMİ ILK KİM ICAT ETTİ?

Birincil çizgi filmi kimin yaptığını kimse bilmiyor lakin onları ünlendiren Walt Disney ’di Disney 1928 ’de birincil Mickey Mouse çizgi filmini yarattı Birkaç yıl sonradan ilk uzun çizgi film olan Pamuk Prenses Ve Yedi Cüceleri yaptı Film gerçekleştirmek için binlerce fotoğraf gerekir Siz bir Disney çizgi filmi seyrederken, gerçekte binlerce resim seyrediyorsunuz – saniyede 24 resim!

ÖĞRENCİ KONUŞMALARI

Söylenen: Hocam sorular A ’lı B ’li mi?
Anlamı: Kopyaya ona tarafından hazırlanalım

Söylenen: Hocam ben daha yüksek not bekliyordum
Anlamı: Resmen kitaba bakarak yazdım nasıl olur?

Söylenen: Hocam istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?
Anlamı: Valla sallayacağız kafadan işte

Söylenen: Hocam servisi kaçırdım, otobüsle fakat geldim
Anlamı: Gecenin bir yarısı yattım, ancak

Söylenen: Hocam bugün fazla şıksınız
Anlamı: Dersi kaynatacağım

Söylenen: Hocam sizin ekip bu hafta yeniden yendi
Anlamı: Kaynattım bile

İNATÇI FİL YAVRUSU

Afrika ’nın ormanlık köşelerinden birinde bir fil ailesi yaşarmış Bu ailenin en küçük üyesi olan yavru fil fazla inatçı ve yaramazmış Bir keresinde aile dolaşmaya çıkacakmış
“Bizle gel demiş baba fil
“Hayır ben sizle gelmiyorum diye başını sallamış inatçı fil yavrusu
“Gel beraber gidelim demiş annesi
“Hayır gelmiyorum
“Gel demiş kardeşleri
“Hayır demiş yavru fil
Aile minik fili yalnız bırakıp dolaşmaya çıkmış Yavru fil bir süre kimsesiz eğlenmiş, fakat sonradan canı sıkılmaya başlamış Hemen bundan böyle dünyaya çok kızgınmış “Bundan sonra fil almak istemiyorum Minik fil edinmek fena bir şey diye düşünmüş “Peki ne olayım?
O sırada zıplaya zıplaya ilerleyen bir ceylana gözü takılmış “Ceylan olayım diye karar vermiş Ceylanı taklit ederek zıplamaya başlamış Fakat kalın ve hantal ayakları birbirine takılıvermiş Burun üstü yere düşmüş!
“Ceylan olmak pek eğlenceli değil diye geçirmiş aklından “Maymun olayım o halde! Maymunların olduğu ağaçların yanında gitmiş
Ağacın üstünde daldan dala zıplayan maymun yavrularına seslenmiş:
“bundan böyle ben de maymunum!
Maymunlar ağaçtan, minik haylaz filin yanına inmişler Üzerine çıkmışlar, kimi kulaklarını çekmiş, kimi kuyruğuna asılmış, kimi kafasına Hindistan cevizi atmış
Yaramaz fil maymunların arasından kuvvet kaçmış! Yolda rengarenk bir papağana rastlamış Papağan bir ağaçtan ötekine uçuyormuş Küçük filin çok hoşuna gitmiş
“Ben de papağan elde etmek istiyorum Bana uçmayı öğretir misin? demiş
“Şüphesiz öğretirim! demiş papağan
Beraberce göl kıyısındaki dik yamaca gitmişler Papağan haydi uçalım diye ileri atlamış
Fil de onu taklit etmiş ve yamaçtan aşağıda kendine bırakmış Papağan kanatlarıyla uçarken, yaramaz fil yavrusu, hesapsızca yuvarlanmış ve kafasının üzerine göle çakılmış Çamur içinde, sudan kendini kurtarmaya çalışırken çok korkmuş
Zorlukla karaya çıktığında üstü başı çamur içindeymiş ve her tarafı ağrıyormuş
“Galiba ben fil yavrusu olarak kalmalıyım diye düşünmüş Daha Sonra ailesini aramaya başlamış Artık onlarla birlikte gezmek istiyormuş

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
•Kendi dirseğini yalamanın imkânsız olduğunu
•Ördeğin vakvaklamasının yankı yaratmadığını ve bunu kimsenin açıklayamadığını
•Eğer fazla şiddetli hapşırırsan, kaburgalarından birini kırabileceğini
•Hapşırmayı engellemeye calışırsan, başındaki ya da boynundaki damarlardan birinin yırtılabileceğini ve ölebileceğini
•Hapşırdığın sırada gözlerini açık tutmaya çalışırsan, yerlerinden fırlayabileceklerini
•Domuzların cisim yapılarından dolayı hiçbir zaman başlarını yukarı kaldırıp gökyüzüne bakamadıklarını
•Çakmağın kibritten önce bulunduğunu
•Parmak izleri gibi dil izlerinin de her insan için eşsiz olduğunu
Timsahlar renk körü olduğunu
Yarım kilo bal olabilmek için arıların iki milyondan pozitif çiçekten bitki özü topladıklarını *

858,518Konular
981,165Mesajlar
31,032Kullanıcılar
Sihirbaz99Son üye
Üst Alt