Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okul kazalarında bilinçli ilkyardım önemli!

Okul kazalarında bilinçli ilkyardım önemli!
0
99

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Mektep, özellikle yeni başlayan çocukların evleri haricen birincil kez toplum hayatına girdikleri, başkaları ile sosyal alışveriş yaptıkları, yeni arkadaşlar edindikleri ve daha pozitif fiziki faaliyette bulundukları yerdir Alıştığı ortamdan öbür bir yerde yer alan çocuk, dikkatinin de dağılmasıyla birçok tehlikeyle karşı karşıya kalabilir Küçük dikkatsizlikler sonucunda okulda çoğu kaza meydana gelebileceğini bildiren Medline Acele Sağlık Operasyonlarından Sorumluluk Sahibi Direktör Dr Barıştırma Mutluer, okul kazaları ve ilkyardım müdahaleleri hakkında bilgilendiriyor
Kaza sonrasında uygulanan ilkyardım, yaralıya profesyonel tıbbi destek gelene dek yapılan uygulamadır İlkyardımın amaçları; yaşam kurtarmak, durumun daha kötüleşmesini önlemek ve iyileşmeyi hızlandırmaktır bu nedenle çocuk her hangi bir kaza geçirdiğinde çevresindeki kişilerin bilinçli olması epeyce önemlidir
*
Okullarda en sık karşılaşılan kazalar düşme ile meydana gelir Düşme sonrası çocuğun vücudunda ağrılı herhangi bir nokta, şişlik veya morluk olup olmadığı araştırılmalıdır Düşme nedeni ile etkilenen bölgede oluşan şişkinlik ya da morluk için alınması gereken birincil önlem, o bölgeye buz belirlemek olmalıdır Çocuk ağlayıp itiraz etse de hemen zarar gören ceset bölgesine buz uygulanmalıdır Buz uygulaması, o bölgedeki kan damarlarını büzecek, bu da doku hasarını ve cilt içine kanamayı azaltacaktır
*
Eğer vücudun bir noktasında fazla bariz bir ağrı varsa; kırık, çıkık veya burkulma ihtimali düşünülmelidir Kırık ve çıkık belirtileri kendini kırığın olduğu yerde şiddetli sancı, şişkinlik, çürük, hasar görebilen bölgede hareket kısıtlanması, biçimsizlik, cildi dışa içten iten bir çıkıntı ya da dönme biçiminde gösterir Bu durumda yapılması gerekenler kırık veya çıkığın olduğu yerin pozisyonunu değiştirmemek, açık bere varsa üzerini kapatmak, sağlık kurumuna gitmeden önce kırığın olduğu bölgeyi bir atel, tahta ya da mukavva ile sabitlemek ve aralıksız temiz beze sarılmış buz uygulamaktır Eğer sadece çıkık mevcutsa çıkığın olduğu yeri askıya alıp, en yakın sıhhat kurumuna gitmek en iyi ilkyardım yöntemidir
*
Çocuklarda epeyce sık görülen ve ilkyardım gerektiren öteki bir koşul ise aniden başlayan burun kanamalarıdır Bu durum karşısında; çocuğun *burnunun ucu başparmak ve diğer iki parmak arasına alarak sıkıştırılmalı, burnu kanayan çocuğun*başı yüksekte olacak şekilde yaklaşık beş dakika oturarak beklemesi sağlanmalıdırAynı zamanda burun ve yanağına buz tatbik edilmeli,duran kanamanın baştan başlamaması için deçocuğun sümkürmemesine uyarı edilmelidir

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt