Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okul öncesi eğitimin önemi nedir?

Okul öncesi eğitimin önemi nedir?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mektep öncesi eğitimin önemi
Mektep öncesi Eğitimin Amaçları
Okul öncesi eğitimin önemi Tanımı

Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası vardır 06 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en seri geliştiği dönemdir

Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 04 yaş arasında tamamlanmaktadır Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin egzersiz biçimi için belirleyicidir Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim bölge çocuklarda okula devam oranlarının ve mektep başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir

Mektep öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, çoğunluk döneminde de şahısların daha imalatçı ve bereketli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli bütün olarak kullanmalarını sağlar
Çocukların gelişim özellikleri, kişisel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne bölge, sağlıklı bir biçimde fiziki, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini karşılayan, olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven duymalarının sağlandığı, ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların diğer çocuklara kıyasla gelecekte mektep başarıları daha yüksek, sosyal ve hissi, sözel, zihinsel ve maddesel gelişim açısından daha yetkin olduklarını incelemeler göstermiştir

Mektep öncesi eğitimin yararlarını özet olarak şu şekilde sayabiliriz:

1Çocukların zeka puanlarında yükselme

2Sınıfta kalma ve mektep eğitiminden bölünme oranlarında düşme

3Çocukların besin ve sağlık durumunda iyileşme

4Sosyal ve hissi tutum gelişiminin daha ileri olması

5Daha olumlu ebeveynçocuk ilişkisi

6Yetişkinlikte kendine yeten, ekonomik kazanç potansiyeli yüksek bireyler edinmek

Bu yüzden bu dönemde çocuğun zihinsel ve fiziki olarak yeterli beslenmesi ve etkileşimde bulunabildiği, onun gelişimini destekleyen bir ortamda bulunması gerekmektedir Erken çocukluk eğitimi insan gelişiminin başlangıç noktasıdır Okul öncesi eğitim, çocukların ve ülkemiz insanının uzun vadede daha üretken, daha marifetli, sorun çözmede daha yetkin olmasını sağlar *

858,498Konular
982,030Mesajlar
30,014Kullanıcılar
admin6313Son üye
Üst Alt