Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Okul Öncesi Kukla Yapımı

Okul Öncesi Kukla Yapımı
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Okul Öncesi Kukla Yapımı Resimli Anlatım,

Okul Öncesi Kukla Yapımı Resimli;

Gerekli Malzemeler:

1)Bir adet çorap,

2)Karton (Herhangi bir kutudan da kesebilirsiniz, karton gibi sert olması tatmin edici),

3)Pembe ve kırmızı renkte keçe kumaş,

4)İki düğme (bulabilirseniz yapıştırılan gözlerden)
Saçı için istediğiniz renkte yün iplik,

5)Makas

6)Silikon tabancası (sağlamlığı açısından öğüt ederim lakin isterseniz başka yapıştırıcı deneyebilirsiniz),

Yapılışı:

Çorabınızın üzerine elinizi koyarak nereden keseceğinizi ayarlayın Gördüğünüz üzere topuk kısmı parmaklarınızın bitiminde olacak ve keserken resimdeki değin uzaklık bırakmaya uyarı edin

Kartonu resimdeki gibi keserek ağız parçasını hazırlayın Ben büyüklüğüne testyanılma ile karar verdim Tahmini boyutu elinize göre ve çorabınızın genişliğine tarafından ayarlayın Eğer ağzını sivri yerine getirmek isterseniz, uçlarını sivri belli

Kestiğiniz bu parçayı ikiye katlayarak çorabın üzerine koyun ve 1,5 cm pay bırakacak şekilde etrafından belli Çorabı kesmeden nasıl yerleştiğinize uyarı edin, topuk kısmı resimdeki gibi üste gelmeli

Kestiğiniz parçayı açın

Tabancayla silikonu kartonun kenarlarına sürün ve çorap kenarlarını içeri kıvırarak yapıştırın

Ağız için kullandığınız kalıpla pembe keçeden parça kesin Bu parça biraz daha küçük olsun ama ağız içinde kalsın

Kırmızı keçeden dil için parça kesip, bunu da yapıştırın

Ben kuklayı bu aşamada elime geçirerek neresi saç, neresi göz olacak ona karar verdim

Saçları için yünü tığ ile ya da iğneyle çoraba geçirip bağlayarak istediğiniz uzunlukta belirlenmiş (örneğin eğer hayvan şeklinde yerine getirmek istiyorsanız keçeden kulak kesip saç yerine dikebilirsiniz)

Son olarak gözlerini yapıştırın ya da kullanacağınız düğmeleri dikin

Çoraptan Kuklamızın Son Hali
*

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt