iltasyazilim
FD Üye
Okul Veli Sözleşmesi örneği,
Mektep Veli Sözleşmesi indir,
Mektep Veli Öğrenci Sözleşmesi
Sözleşmenin Tarafları
* Öğrenci
*Öğrenci velisiAnneBabası
* Mektep Yönetimi
Sözleşmede Alınan Hukuki Düzenlemeler
1 1739 sayılı Ulusal Eğitim Temel Kanunu
2 VIII Beş Takvim Kalkınma Planı
3 17022004 tarihli ve B080 TTK00101021558 sayılı
Demokrasi Eğitimi ve Mektep Meclisleri Projesi konulu Genelge ( 200410)
4 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi
5 Çocuk Hakları Sözleşmesi
ÖĞRENCİNİN YARGI VE SORUMLULUKLARI
HAKLAR
Kendisine ait değer biçme sonuçlarını vaktinde öğrenme ve sonuçlar üzerindeki fikirlerini ilgililerle tartışabilme
Kendisine ait özel bilgilerin gizliliğinin sağlanması
Okulun işleyişi, kuralları, alınan kararlar hakkında bilgilendirilme
Mektep kurallarının uygulanmasında bütün öğrencilere eşit davranılması
Kendini ve öteki öğrencileri tanıma, kariyer planlama, karar verme ve gereksinim duyduğu aynı konularda danışmanlık alma
Akademik ve bireysel gelişimini destekleyecek ders dışı etkinliklere katılma
Okul yönetiminde temsilcilik etme ve edilme
OKULA ÖZGÜ HAKLAR
Okulumuzda yer alan atölyeleri ve bilgisayarları faydalanma
Eşsiz eserlerini kermes, yıl sonu sergisi gibi etkinliklerde sergileme
SORUMLULUKLAR
Okulda bulunan şahısların haklarına ve kişisel farklılıklarına hürmet göstereceğim
Ders dışı etkinliklere katılarak ve bu etkinliklerden en iyi şekilde yararlanacağım
Arkadaşlarımın ve okulun eşyalarına hasar vermeyeceğim, zarar verdiğim takdirde bu zararın bedelini karşılayacağım
Sınıfça belirlediğimiz kurallara uyacağım
Okul kurallarına uyacağım
Mektep yönetimine (düşünce, tenkit, önerge ve çalışmalarımla) katkıda bulunacağım
Arkadaşlarıma, öğretmenlerime tüm okul çalışanlarına saygılı davranacağım
Planlı ve programlı olarak derslerime günü gününe çalışacağım, bir sonraki günün derslerine hazırlıklı olarak geleceğim, öğretmenlerimin verdiği ödevleri tam ve eksiksiz olarak yapacağım Ders alıştırma performansımı aralıksız ve etkili olarak yükselteceğim
OKULA ÖZGÜ SORUMLULUKLAR
Okulun bilim ve sanat panolarına yazı ve fotoğraflarla katkıda bulunacağım
Okulda düzenlenen sosyal etkinliklerin bizler için düzenlendiği bilinci ile organizasyonlarda her türlü desteği vereceğim
Çocuğumun disiplin kurallarına uyması için zorunlu önlemleri alacağım
Çocuğumun ruhsal ve maddesel durumundaki değişmeler hakkında okulu zamanında bilgilendireceğim
Aile ortamında fiziki ve psikolojik şiddete izin vermeyeceğim
OKULA ÖZGÜ SORUMLULUKLAR
Okul kütüphanesine her yıl minimum bir tavsiyeli kitap alarak katkıda bulunacağım
Çocuğumun toplumsal hizmet kurumlarının etkinliklerinde çalışmasına müsade vereceğim
Okulun personel yetersizliği nedeni ile fırsat buldukça maddi şartların iyileştirilmesi işleri ile ilgileneceğim
Okulla ilgili her türlü sorunun ilk çözüm yeri tekrar okulun olduğunun bilincinde olacağım
OKULUN HAK VE SORUMLULUKLARI
HAKLAR
Destekleyici, güvenli ve etkin bir ortamda çalışmak
Okul toplumundan ve çevreden saygı ve yardım bakmak
Okulda alınan bütün kararlara ve mektep kurallarına uyulmasını istemek
OKULA ÖZGÜ HAKLAR
Planlanmış eğitim etkinliklerinin yer,vakit ve içeriğini minimum bir hafta önceden haber vererek başkalaşmak
SORUMLULUKLAR
Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek materyal, teçhizat ve teknolojik donanım temin etmek
Okulda olumlu bir kültür yaratmak
Öğrenci, veli ile çalışanlar aralarında hiçbir nedenden nedeniyle fark yapmamak
Eğitim ve öğretim sürecine okulun duvarlarıyla sınırlamamak
Öğrencilerin, velilerin ve okul çalışanlarının kendilerini ve fikirlerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmak
Okulun güvenilir ve temiz olmasını sağlamak
Öğrenciler için iyi bir model almak
Okulun ve öğrencilerinin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli büyümek
Okulda etkin öğrenmeyi destekleyecek bir etraf yaratmak
Okulun işleyişine ait kararların ve kuralların uygulanmasını takip etmek
Mekteptoplum ilişkisini geliştirmek
Hoca, öğrenci ve veli görüşmelerini sıralamak ve ilgilileri zamanında bilgilendirmek
Okul çalışanlarının ihtiyaçları doğrultusunda eğitim seminerleri sıralamak
Okul çalışanlarının ihtiyaçlarını belirleyerek giderilmesi için çözümler üretmek
VELİNİN YARGI VE SORUMLULUKLARI
HAKLAR
Çocuğumun eğitimiyle ilgili bütün konularda bilgilendirilmek
Adil ve saygılı davranışlarla karşılanmak
Çocuğuma mektep ortamında nitelikli kaynaklar, eğitim ve fırsatlar sunulacağını bilmek
Uyumlu aralıklarla okulun işleyişi hakkında bilgilendirilmek
Okul yönetimine bulunma
Çocuğumun okuldaki gelişim süreci ile ilgili olarak uyumlu aralıklarla bilgilendirilmek
OKULA ÖZGÜ HAKLAR
Okulun veli eğitim seminerlerinden adet edinmek(Çocuk gelişimi, AnneBaba eğitimi…)
Okulun kütüphanesinden muamele etmek
Okulun işlik ve öteki bölümlerinden yararlanmak
Okulun teknolojik imkanlarından faydalanmak(Fotokopi,İnternetten data sağlanması,Bilgisayar kullanımı…)
SORUMLULUKLAR
Çocuğumun her gün okula zamanında, öğrenmeye hazırlanmış, okulun kılık giysi kurallarına yerinde bir şekilde gitmesine asistan olacağım
Okulun öğrenciler için düzenleyeceği ders dışı etkinliklerden en az iki tanesinde görev alacağım
Okulun duyuru ve yayınlarını peşine düşüp takip edeceğim
Veri almak ve toplamak amacıyla gönderilen her tür anket ve formu doldurup zamanında geri göndereceğim
Okul Gelişim Yönetim Ekibi (OGYE) ve Okul Aile Birliği seçimlerine ve toplantılarına katılacağım
Araştırmaya daha pozitif süre ayırması için televizyon seyretme ve oyun oynama saatlerini düzenlemesine muavin olacağım
Evde, o gün okulda yaptıklarını paylaşarak günün değerlendirilmesini çocuğumla birlikte yapacağım
Çocuğumun uyku ve dinlenme saatlerine dikkat edeceğim
Okulun düzenleyeceği aile eğitim seminerlerine katılacağım
Çocuğuma yaşına yerinde sorumluluklar vereceğim (Mesela odasını birleştirme, ev işlerine yardım etme, alışveriş yapma gibi )
Mektep yönetiminin okulaile ilişkilerini geliştirmek amacıyla yapacakları konut ziyaretlerini kabul edeceğim
Okulun işleyişi ve yönetimi konusunda ilgili tarafları uyumlu aralıklarla bilgilendirmek
Veli ve öğrenci hakkında gereklilik duyulan bilgileri toplamak, değer biçmek sonuçlarını ilgililerle paylaşmak ve gizliliği sağlamak
Veli toplantılarının kayıtlı aralıklarla ve düzenli olarak yapılmasını karşılamak
Okul ve çevresinde şiddet taşıyan davranışlara kesinlikle izin vermemek
OKULA ÖZGÜ SORUMLULUKLAR
Bilimsel süreli yayınları okul kütüphanesinde kullanıma arzetmek
Öğrenciler için toplumsal hizmet etkinlikleri düzenlemek ve yürütmek
Okulu, öğrenciler ve anne babalar için sosyal faaliyet merkezi haline getirmek
Okul ortamında öğrencilerin, velilerin ve mektep çalışanlarının bulunmalarından sevinç duymalarını temin etmek
Çevresine iyi model olacak özelliklerini ön plana çıkartmak
Sözleşmenin tarafı olarak yukarıda sunulan yargi ve sorumluluklarımı okudum Haklarıma sahip çıkacağıma ve sorumluluklarımı yerine getireceğime
laf veririm
Hayati SARICIOĞLU
Öğrenci Öğrenci Velisi Mektep Müdürü
Mektep Veli Sözleşmesini görüntülemek için TIKLAYINIZ *
Mektep Veli Sözleşmesi indir,
Mektep Veli Öğrenci Sözleşmesi
Sözleşmenin Tarafları
* Öğrenci
*Öğrenci velisiAnneBabası
* Mektep Yönetimi
Sözleşmede Alınan Hukuki Düzenlemeler
1 1739 sayılı Ulusal Eğitim Temel Kanunu
2 VIII Beş Takvim Kalkınma Planı
3 17022004 tarihli ve B080 TTK00101021558 sayılı
Demokrasi Eğitimi ve Mektep Meclisleri Projesi konulu Genelge ( 200410)
4 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi
5 Çocuk Hakları Sözleşmesi
ÖĞRENCİNİN YARGI VE SORUMLULUKLARI
HAKLAR
Kendisine ait değer biçme sonuçlarını vaktinde öğrenme ve sonuçlar üzerindeki fikirlerini ilgililerle tartışabilme
Kendisine ait özel bilgilerin gizliliğinin sağlanması
Okulun işleyişi, kuralları, alınan kararlar hakkında bilgilendirilme
Mektep kurallarının uygulanmasında bütün öğrencilere eşit davranılması
Kendini ve öteki öğrencileri tanıma, kariyer planlama, karar verme ve gereksinim duyduğu aynı konularda danışmanlık alma
Akademik ve bireysel gelişimini destekleyecek ders dışı etkinliklere katılma
Okul yönetiminde temsilcilik etme ve edilme
OKULA ÖZGÜ HAKLAR
Okulumuzda yer alan atölyeleri ve bilgisayarları faydalanma
Eşsiz eserlerini kermes, yıl sonu sergisi gibi etkinliklerde sergileme
SORUMLULUKLAR
Okulda bulunan şahısların haklarına ve kişisel farklılıklarına hürmet göstereceğim
Ders dışı etkinliklere katılarak ve bu etkinliklerden en iyi şekilde yararlanacağım
Arkadaşlarımın ve okulun eşyalarına hasar vermeyeceğim, zarar verdiğim takdirde bu zararın bedelini karşılayacağım
Sınıfça belirlediğimiz kurallara uyacağım
Okul kurallarına uyacağım
Mektep yönetimine (düşünce, tenkit, önerge ve çalışmalarımla) katkıda bulunacağım
Arkadaşlarıma, öğretmenlerime tüm okul çalışanlarına saygılı davranacağım
Planlı ve programlı olarak derslerime günü gününe çalışacağım, bir sonraki günün derslerine hazırlıklı olarak geleceğim, öğretmenlerimin verdiği ödevleri tam ve eksiksiz olarak yapacağım Ders alıştırma performansımı aralıksız ve etkili olarak yükselteceğim
OKULA ÖZGÜ SORUMLULUKLAR
Okulun bilim ve sanat panolarına yazı ve fotoğraflarla katkıda bulunacağım
Okulda düzenlenen sosyal etkinliklerin bizler için düzenlendiği bilinci ile organizasyonlarda her türlü desteği vereceğim
Çocuğumun disiplin kurallarına uyması için zorunlu önlemleri alacağım
Çocuğumun ruhsal ve maddesel durumundaki değişmeler hakkında okulu zamanında bilgilendireceğim
Aile ortamında fiziki ve psikolojik şiddete izin vermeyeceğim
OKULA ÖZGÜ SORUMLULUKLAR
Okul kütüphanesine her yıl minimum bir tavsiyeli kitap alarak katkıda bulunacağım
Çocuğumun toplumsal hizmet kurumlarının etkinliklerinde çalışmasına müsade vereceğim
Okulun personel yetersizliği nedeni ile fırsat buldukça maddi şartların iyileştirilmesi işleri ile ilgileneceğim
Okulla ilgili her türlü sorunun ilk çözüm yeri tekrar okulun olduğunun bilincinde olacağım
OKULUN HAK VE SORUMLULUKLARI
HAKLAR
Destekleyici, güvenli ve etkin bir ortamda çalışmak
Okul toplumundan ve çevreden saygı ve yardım bakmak
Okulda alınan bütün kararlara ve mektep kurallarına uyulmasını istemek
OKULA ÖZGÜ HAKLAR
Planlanmış eğitim etkinliklerinin yer,vakit ve içeriğini minimum bir hafta önceden haber vererek başkalaşmak
SORUMLULUKLAR
Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek materyal, teçhizat ve teknolojik donanım temin etmek
Okulda olumlu bir kültür yaratmak
Öğrenci, veli ile çalışanlar aralarında hiçbir nedenden nedeniyle fark yapmamak
Eğitim ve öğretim sürecine okulun duvarlarıyla sınırlamamak
Öğrencilerin, velilerin ve okul çalışanlarının kendilerini ve fikirlerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmak
Okulun güvenilir ve temiz olmasını sağlamak
Öğrenciler için iyi bir model almak
Okulun ve öğrencilerinin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli büyümek
Okulda etkin öğrenmeyi destekleyecek bir etraf yaratmak
Okulun işleyişine ait kararların ve kuralların uygulanmasını takip etmek
Mekteptoplum ilişkisini geliştirmek
Hoca, öğrenci ve veli görüşmelerini sıralamak ve ilgilileri zamanında bilgilendirmek
Okul çalışanlarının ihtiyaçları doğrultusunda eğitim seminerleri sıralamak
Okul çalışanlarının ihtiyaçlarını belirleyerek giderilmesi için çözümler üretmek
VELİNİN YARGI VE SORUMLULUKLARI
HAKLAR
Çocuğumun eğitimiyle ilgili bütün konularda bilgilendirilmek
Adil ve saygılı davranışlarla karşılanmak
Çocuğuma mektep ortamında nitelikli kaynaklar, eğitim ve fırsatlar sunulacağını bilmek
Uyumlu aralıklarla okulun işleyişi hakkında bilgilendirilmek
Okul yönetimine bulunma
Çocuğumun okuldaki gelişim süreci ile ilgili olarak uyumlu aralıklarla bilgilendirilmek
OKULA ÖZGÜ HAKLAR
Okulun veli eğitim seminerlerinden adet edinmek(Çocuk gelişimi, AnneBaba eğitimi…)
Okulun kütüphanesinden muamele etmek
Okulun işlik ve öteki bölümlerinden yararlanmak
Okulun teknolojik imkanlarından faydalanmak(Fotokopi,İnternetten data sağlanması,Bilgisayar kullanımı…)
SORUMLULUKLAR
Çocuğumun her gün okula zamanında, öğrenmeye hazırlanmış, okulun kılık giysi kurallarına yerinde bir şekilde gitmesine asistan olacağım
Okulun öğrenciler için düzenleyeceği ders dışı etkinliklerden en az iki tanesinde görev alacağım
Okulun duyuru ve yayınlarını peşine düşüp takip edeceğim
Veri almak ve toplamak amacıyla gönderilen her tür anket ve formu doldurup zamanında geri göndereceğim
Okul Gelişim Yönetim Ekibi (OGYE) ve Okul Aile Birliği seçimlerine ve toplantılarına katılacağım
Araştırmaya daha pozitif süre ayırması için televizyon seyretme ve oyun oynama saatlerini düzenlemesine muavin olacağım
Evde, o gün okulda yaptıklarını paylaşarak günün değerlendirilmesini çocuğumla birlikte yapacağım
Çocuğumun uyku ve dinlenme saatlerine dikkat edeceğim
Okulun düzenleyeceği aile eğitim seminerlerine katılacağım
Çocuğuma yaşına yerinde sorumluluklar vereceğim (Mesela odasını birleştirme, ev işlerine yardım etme, alışveriş yapma gibi )
Mektep yönetiminin okulaile ilişkilerini geliştirmek amacıyla yapacakları konut ziyaretlerini kabul edeceğim
Okulun işleyişi ve yönetimi konusunda ilgili tarafları uyumlu aralıklarla bilgilendirmek
Veli ve öğrenci hakkında gereklilik duyulan bilgileri toplamak, değer biçmek sonuçlarını ilgililerle paylaşmak ve gizliliği sağlamak
Veli toplantılarının kayıtlı aralıklarla ve düzenli olarak yapılmasını karşılamak
Okul ve çevresinde şiddet taşıyan davranışlara kesinlikle izin vermemek
OKULA ÖZGÜ SORUMLULUKLAR
Bilimsel süreli yayınları okul kütüphanesinde kullanıma arzetmek
Öğrenciler için toplumsal hizmet etkinlikleri düzenlemek ve yürütmek
Okulu, öğrenciler ve anne babalar için sosyal faaliyet merkezi haline getirmek
Okul ortamında öğrencilerin, velilerin ve mektep çalışanlarının bulunmalarından sevinç duymalarını temin etmek
Çevresine iyi model olacak özelliklerini ön plana çıkartmak
Sözleşmenin tarafı olarak yukarıda sunulan yargi ve sorumluluklarımı okudum Haklarıma sahip çıkacağıma ve sorumluluklarımı yerine getireceğime
laf veririm
Hayati SARICIOĞLU
Öğrenci Öğrenci Velisi Mektep Müdürü
Mektep Veli Sözleşmesini görüntülemek için TIKLAYINIZ *